2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vasárnap startol a tangófesztivál

Idén is lesz tangófesztivál Budapesten: a Danubiando résztvevői a vasárnapi nyitó napon ismét körbetangózzák a fővárost, és az egyhetes rendezvény alatt minden este különleges helyszíneken várják a dél-amerikai tánc szerelmeseit.
2010. augusztus 24. kedd 20:57 - HírExtra
Budapest kilencedik alkalommal ad helyet a nagy tangóeseménynek, amely most másodszor jelentkezik Danubiando Budapesti Tangó Fesztivál néven.

Mint azt Szendrei Veronika, a szervezők egyike az MTI-nek kedden elmondta, a fesztivál nyitónapján a Tangó Maratonon ismét körbetangózzák a várost a Vajdahunyadvártól a Hősök terén, az Operaházon és a Szent István téren át a Duna-partig, esténként pedig Budapest különleges helyszínein várják a táncolni vágyókat az úgynevezett milongákon (össztáncokon).

A fesztivál keretében a már gyakorlott tangósoknak szánt workshopok mellett a nagyközönség ingyenes tanfolyamon ismerkedhet meg ezzel a nagyszerű tánccal, a Karmatango Project oktatóinak, táncosainak vezetésével a Hölgyválasz Táncstúdióban.

Lesz Tangószerenád a Tango Harmony zenekarral, Tangóbál az Orquesta Típica Budapesttel, az Alexandra könyváruházak pedig olyan programoknak adnak helyet, mint a hazai fotósok legjobb képeiből összeállított exkluzív tangófotó-kiállítás, a világ leghíresebb tangófilmjeit bemutató filmklub vagy épp az élőzenével kísért Párizsi Tangó Szalon a Lotz-teremben.

A fesztivál finisében, szeptember 4-én, szombaton este a Colores del Tango kényezteti a közönséget a Beltango zenekar kíséretében a Millenáris Park Teátrumában.

A zárónapon, szeptember 5-én a méltán híres neotangó együttes, az Otros Aires a Dürer-kert nagyszínpadán koncertezik. A zenekar a Gotan Project ellenpontjaként dinamikusabb, "argentinabb" zenét játszik, és 2003 óta a világ tangózni tudó felének legkedveltebb elektrotangó formációjává nőtte ki magát. A Danubiando Budapest Tangó Fesztivál 2010 vendégeként először játszanak Budapesten.

A fesztivál részletes programja a www.danubiando.hu honlapon érhető el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását