2024. május 2. - Zsigmond

Magyar arany 5000 méteren

A kajakos Folláth Vivien aranyérmet szerzett 5000 m-en a poznani kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján. A 28 éves szolnoki versenyző korábban, a maratoni távon már ért el világbajnoki győzelmet.
2010. augusztus 21. szombat 21:00 - HírExtra
Magyar szempontból rosszul kezdődtek a vb-n idén először szereplő táv fináléi, a kenu egyesek versenyében indult Fürdök Gábornak ugyanis mindössze néhány másodpercig tartott a verseny, mivel a rajt után közvetlenül összeakadt egyik riválisával és mindketten beborultak a vízbe.

A folytatás azonban annál jobban sikerült. A női kajakosok között szereplő Folláth Vivien már az első, nagy kör után elszakadt a mezőnytől brit és fehérorosz társával együtt, és ez a trió egészen az utolsó körig együtt haladt. A hajrában aztán a magyar lerázta magáról riválisait, és a piros-fehér-zöld színbe öltözött drukkerek ütemes tapsától kísérve nagy előnnyel, elsőként haladt át a célvonalon.

"Az utolsó körben robbantottam, a másik két lány pedig összeütközött egymással, de persze azért nem csak a szerencsének köszönhetem a győzelmem. Nagyon sokat készültem erre a versenyre, s azért kijött a maratonista vérem is" - mondta mosolyogva az eredményhirdetés után az MTI-nek Folláth.

A szintén kajakos Gyökös Lajos nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába, s végül kilencedikként zárt.

A vasárnapi zárónapon előbb az 500 m-es döntőket rendezik öt magyar hajóval, majd dél után a 200 m-es finálék következnek négy magyar egységgel. Délután három órától a váltók előcsatározásai és döntői zárják a poznani vb-t.

A vasárnapi program:
500 m-es döntők 10:15 ó
200 m-es döntők 12:30 ó
váltó előfutamok 15 ó
váltó döntők 15:55 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását