2024. május 5. - Györgyi

Barokk a Börzsönyben

A régi korok muzsikájának rajongói már hetedik alkalommal élvezhetik a Börzsöny Barokk Napok fesztivált, amelyet augusztus 24. és 27. között Szokolya, Berkenye és Vác templomaiban tartanak meg.
2010. augusztus 21. szombat 07:50 - HírExtra
A fesztivál nyitó napján, kedden a váci Piarista templomban tridenti rítusú, úgynevezett lépcsőimával kezdődő szentmise keretében Joan Cererols katalán barokk komponista miséje csendül fel. A mise zenei szolgálatát a Sebastian Consort látja el, tagjai: Dezső Sára és Galbács Gabriella (szoprán), Mészáros Péter (tenor), Philipp György (basszus), Lachegyi Imre (blockflöte), valamint Szászvárosi Sándor, Lachegyi Anna és Regős Júlia (viola da gamba).

A következő napon, szerdán a szokolyai református templomban középkori, reneszánsz és barokk consortmuzsikát hallhatnak az érdeklődők Fontes et pontes musicales címmel ugyancsak a Sebastian Consort előadásában.

Augusztus 26-án, csütörtökön Berkenye gyönyörűen felújított barokk temploma ad otthont a Sonora Hungarica Consort hangversenyének, amelyen a barokk kamarazene legnagyobb mestereinek művei hangzanak fel. A koncert szólistája Szigetvári Dávid, a kiváló fiatal tenorista lesz. Lachegyi Imre blockflötén, Kovács Katalin csembalón, Szászvárosi Sándor pedig viola da gambán játszik.
A fesztivál zárókoncertje augusztus 27-én, pénteken ismét Vácott lesz, ezúttal a Fehérek templomában.

A XVI. és a XVII. századi rézfúvós kamarazenét korhű hangszereken megszólaltató Sonatores Pannoniae barokk fúvósegyüttes - amelynek művészeti vezetője Borsódy László - Ünnepi fúvósmuzsika a XVI. századból címmel ad koncertet - tájékoztatta a programokról az MTI-t Lachegyi Imre furulyaművész, a fesztivál művészeti vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását