2024. április 20. - Tivadar
A neves humorista honlapját böngészve érdekes találmányokra bukkanhat minden internetező. Műanyag szappan , fedett kifutópálya, függőleges jacuzzi. Ezekről is megkérdeztük a híradós humorzsákot.
2010. augusztus 15. vasárnap 17:59 - Páczai Tamás
Honlapját böngészve bukkantunk rá csodálatos találmányaira. Mióta találja fel magyarosan a spanyol viaszt?

Jó öt-hat éves projektem ez a tevékenység. Főleg akkor jutnak eszembe a hülye ötletek, amikor esténként révetegen nézem a tévét.

Ilyen hülyeség lehet a szájba fogható vagy vehető távcső. Sikerült már továbbfejleszteni a prototípust?

Ez egy pillanat adta ötlet volt, nem nagyon fejlesztettem tovább. Véleményem szerint ugyan olyan csúcsmodell, mint a Trabant, ami úgy van kész, ahogy van. Különböző egyéb szervekkel megfogható távcsövet viszont lehetne fejleszteni, de nem akarok nagyon alpári lenni…Lábujj közé fogható távcsövet ajánlanék azoknak, akik hanyatt fekve szeretnék nézni a Sziget fesztivál eseményeit.

A fedett repülőgép-kifutópálya ötletével mi történt? Mutatnak jelek a megvalósulás irányába?


Nagyon szeretnék ezzel kapcsolatban összefutni a Hardy Misivel (a Budapest Airport szóvivője - a szerk.).El szeretném neki mondani ezt a korszakalkotó ötletet, hiszen eddig még egy kompetens személyt sem fújt az utamba a szél a Malév részéről.



Szerkesztőségünk is azon a véleményen van, hogy a fedett kifutópályák ötletének megvalósulása könnyen nemzetmentő lehetne ezekben a gazdaságilag nehéz időkben. Segítene a légitársaságon, másrészt magyar felségjelzéssel terjedne el a világ kifutópályáin az időjárás biztos kifutópálya.


Valószínűleg nem nézték még meg a honlapomat, ezért nem jelentkeztek a részletek, azaz a gyártás, szerződések megkötése végett. Én ezekből szeretnék több millió dollárt profitálni, hogy legalább a végén picit jól éljek.

Levédette már találmányait a Szabadalmi Hivatalnál?


Nem, viszont a nevemet levédettem. Úgy döntöttem, hogy ez elég egyelőre.

Honnan tölthetjük le a vizet a függőleges Jacuzzijához?

Kutyával egybeépített terménydaráló
Vidéki rokonom panaszkodott egyszer, mennyire idő-, és villamosenergiaigényes dolog a háztájiban előforduló termény megdarálása tápkészítés céljából! Sokszor napokig ácsorog a gép mellett, és adagolja, majd zsákolja a kukoricát ahelyett, hogy verné a feleségét, vagy meccset nézne két kisgyermek megerőszakolása között. Elgondolkodtam a dolgon, és a napokban megszületett a megoldás!
Vidéken alig találtam olyan háztartást, ahol ne lenne legalább egy felesleges kutya. Így a feldolgozó egység máris adva van, csupán a hatékony és gyors beadagolást kellett megoldani. Mint ahogy a mellékelt ábra mutatja, sikerült!...

Forrás: www.maksa.hu
Az internetről lassan már benzint is tölthetünk le, úgyhogy a fürdővíz is már csak idő kérdése. Például jó pár művész csatározik a Youtube-bal. Szerencsétlen állampolgárok a lehető legjobb szándékkal felteszik a műveinket, amik viszont jogvédettek. Van egy külön ügyvédi iroda, ami ennek a nemzetközi cégnek könyörög állandóan, hogy vegye le oldalairól védett műveinket, mert a kalózkodásért komoly büntetéseket lehet kapni. Ez tehát veszélyes víz.

A sok veszélyes víz partot moshat…A fentiek értelmében tehát az egyszerű felhasználó ne keresse a www.maksaviz.hu nevű oldalt?!

Igen, ezt hiába keresik (nevet). Bár lehet, hogy a pí-víz után kéne még valami hasonló, pi-vel kezdődő vizet közkinccsé tenni… Meglátjuk, ez a jövő zenéje. Mindenesetre úgy gondolom, hogy a fiatal nemzedék sokkal nyitottabb, mint a begyepesedett korábbi generációk, ezért a későbbiekben hajlandóak lesznek pénzt áldozni a hülyeségekre, így könnyen várhatunk csodákat a közeljövőben, hiszen a magyar nagyon kreatív nemzet.

A kreativitásra egy bizonyíték a Maksa-féle 360 fokos paróka hölgyeknek. Találkozott már ilyennel az utcán?

Még nem, hiszen ez is gyártásra vár, csakúgy, mint a többi találmányom. Nem akartam ezzel senkit megbántani. De valljuk be, gyakran rácsodálkozunk arra, hogy kik járkálnak az utcán pro és kontra. Innen jött az ötlet, hogy csináljunk egy körparókát a kímélés miatt. Persze ez egy macsós találmány: a férfiak gyakran elhülyéskednek azon, hogy milyen sok csúnya lány van. De gondolom a lányok is hasonlóképpen hülyéskednek, így a 360 fokos paróka mindenképpen kétélű fegyver.

Híradója tudósított-e arról, hogy Budapesten egyre inkább elterjedőben vannak azok az éttermek, amik zárás után a megmaradt eledelt szétosztják a rászorulók között. Ez a módszer hasonlít az ön „second hand” étterem ötletéhez. Áldásos tevékenységüket ezek az éttermek egyelőre illegalitásban gyakorolják. Mi a véleménye erről?

Úgy érzem, hogy ezt megjósoltuk előre. Tényleg lehet ebből reális dolog, ezért örvendetes lenne, ha a hatóságok jobban odafigyelnének az éttermi maradékokra. Rengeteg kaja megmarad, egy-két vendéglős barátom is erről számolt be, tőlük jött az ötlet. Sok emberen lehetne segíteni ezekkel a finom maradékokkal, nem jó, hogy kárba vesznek.

A torkos csütörtökök hasonló kezdeményezések talán: ezeken a napokon az éttermek többsége fél áron kínálja a fogásokat. Ezt már az emberek meg tudják fizetni, így azt gondolom, hogy ha az árak reálisak, akkor nincs gond a fogyasztással.

Mivel mossunk evés előtt kezet?


Mindenképpen a műanyag szappant javaslom, mert nem fogy el soha, ezen kívül a pvc nem hagy nyomot se a ruhán, se a kezen. Azt mondtam, ha van fa szappan, akkor legyen műanyag szappan is. Ráadásul a fa szappan szálkás, így sokkal zseniálisabb megoldás a műanyag szappan használata.

Köszönjük szépen. Zárjuk az interjút egy zsebrevágható kérdőjellel.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását