2024. május 5. - Györgyi

Jótékonyságra buzdít a Duna TV

Az "összefogás dalával" bíztatja ismét az árvízkárosultak megsegítésére a világban élő magyarokat a Duna Televízió.
2010. augusztus 14. szombat 08:37 - HírExtra
A dal adakozásra szólítja fel a nézőket: aki felhívja vagy sms-t küld az "Összefogás vonalára", a 1749-es árvízi segélyvonalra, kétszáz forinttal járul hozzá az árvízkárosultak lakhatási feltételeinek javulásához. A gyűjtési időszak augusztus 20-án zárul.

Az Összefogás dalának létrehozásában számos magyar zenész - többek között Rúzsa Magdi, Tóth Gabi, Feke Pál, Bebe, Varga Miklós, Csézy, Csík János, Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra, Dolhai Attila, Zséda, Szvorák Katalin, Csipa - közreműködött. A dallamot Lévay Szilveszter, a szöveget Szomor György írta.

Az öt kontinensen látható televíziós csatorna augusztus elejéig 342 millió forintot adományozott nézői segítségével az árvíz miatt bajba jutottak megsegítésére a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek. Ebből a pénzből négy falut - Szendrőt, Ócsanálost, Tolcsvát és Erdőhorvátit - fogják helyreállítani, az adományok körülbelül 250-300 ház újjáépítési költségeit, sőt, a nélkülözhetetlen ingóságok pótlását is fedezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását