2024. május 4. - Mónika, Flórián

"Ha meghal Pataky, Edda néven folytatjuk"

Válságos időket él a székesfehérvári Tronden zenekar, folyamatos névmizériával küzd. Interjú Kovács Gábor frontemberrel.
2010. augusztus 11. szerda 18:39 - HírExtra
Kedden megjelent a hír, hogy egy már feloszlott magyar rockzenekar nevén folytatjátok tovább a zenélést. Aztán hirtelen meggondoltátok magatokat. Miért?

Először is kezdjük azzal, hogy a magyar rock-és pop úgy ahogy van, egy nagy rakás szar. Ez alól egyetlen egy zenekar kivétel, mégpedig mi. Ma Magyarországon csak mi játszunk jó zenét, nekünk viszont elég szar nevünk van. Ránk igaz az a mondás, hogy jó zenét játszunk, szar név alatt.

Volt már hasonlóan szar nevű, de jó zenét játszó banda, a debreceni Tefaruru, még a kilencvenes évek elején. De már nekik is annyi. Nem akartunk a sorsukra jutni, ezért úgy gondoltuk, megváltoztatjuk a nevünket.

Itt jött képbe a már említett banda, akik viszont annyira berágtak ezen, hogy perrel fenyegetőztek. Kiderült, hogy nem is szűntek meg, hanem alkotó közösségként tovább működnek. Ez az, amit mi nem tudtunk. Úgyhogy inkább hirtelen meggondoltuk magunkat. Jelenleg Nirvana név alatt futunk.

De előbb-utóbb a Nirvana menedzsmentje is utolérhet benneteket. Akkor mi lesz?

Igen, gondoltunk erre is. Abban bízunk, hogy amikorra ez megtörténik, addigra már Edda sem lesz, később pedig az Edda tagjai is meghalnak. Ez az élet rendje. Mi valószínűleg túléljük őket, mert egytől egyig vegetáriánusok vagyunk és jógázunk. És akkor szabad lesz az Edda név és végre mi is nyugalomra lelünk. Szóval, ha majd meghal Pataky és már senki nem lesz jogtulajdonos, akkor Edda néven folytatjuk.

Óriási teher az, hogy mi vagyunk a létező legjobb magyar rockzenekar, mégis folyamatosan kénytelenek vagyunk nevet változtatni. Az a baj, hogy a névválasztásból fakadó folyamatos zaklatás elveszi az energiánkat a zenéléstől.

Sokan zaklatnak titeket azóta, hogy kétségbeesetten próbáltok nevet változtatni?


Igen, sokan. Magyarországon nagyon sok az irigy ember. Nem tudják elviselni, hogy mi vagyunk a legjobbak és ezért az egyetlenegy gyenge pontunkat, a nevünket, illetve a névkeresésünket támadják. Ahelyett, hogy ők is olyan maradandót alkotnának, mint mi. De köszönjünk a rajongóinknak, Mészáros Istvánnak és Teleki Andreának, hogy még ebben a nehéz helyzetben is kitartanak mellettünk!

Köszönöm az interjút!

Én köszönöm!

Nem, én köszönöm!

De én is köszönöm!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gizimama
2010. augusztus 13. 10:03
végre valami ötlet.
Ezek az arcok tehetségesek.
Ha nem is a zenében... bár mint mondják ők a legjobbak.. akkor majd másban. De még hallani fogunk róluk
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását