2024. június 16. - Jusztin

Rekordot döntött a kínai katasztrófafilm

Több mint 530 millió jüanos (16,5 milliárd forintos) jegyeladásával megdöntötte a Kína 60. születésnapjára készült hazafias produkció korábbi bevételi rekordját egy katasztrófafilm, amely az 1976-os észak-kínai földrengést idézi fel.
2010. augusztus 9. hétfő 22:29 - HírExtra
A Feng Hsziao-kang rendezésében fogatott Tangsan taticsen (Utórengés) című alkotás a július 22-i premierje óta eltelt kevesebb mint három hét alatt minden idők legnagyobb bevételét hozó kínai filmje lett - jelentették be hétfőn a film forgalmazói.

A korábbi rekordot 420 millió jüannal (13 milliárd forinttal) a Csien kuo ka je (Egy köztársaság alapítása) című film tartotta, amelyet tavaly vetítettek a kínai köztársaság létrehozásának 60. évfordulója alkalmából.

Az Utórengés egy család történetén keresztül tekint vissza a több mint 30 évvel ezelőtti tragikus földrengésre, amely 240 ezer ember halálát okozta.

A produkció már premierje napján 36,2 millió jüanos (1,1 milliárd forintos) mozibevételt hozott, ami szintén példátlan a kínai filmforgalmazás történetében. Hsziao-kang már a bemutató előtt megjósolta, hogy filmje eléri majd a félmilliárd jüanos álomhatárt, ami korábban egyetlen kínai filmnek sem sikerült.

A douban.com népszerű kínai művészeti portál 43 ezernél is több szavazója a maximálisan adható 10 pontból 7,5 pontosra értékelte a filmet. A szavazók 21,5 százaléka 10 pontot adott a 150 millió jüanból (4,6 milliárd forintból) forgatott alkotásnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását