2024. június 3. - Klotild

Eltüntették volna a Gyurcsány-fotókat?

A legnagyobb titokban meg akarta semmisíttetni Gyurcsány Ferenc egykori fotósa, Déri Miklós azokat a képeket, amelyeket havi másfél-két millió forintnyi közpénzért rendelt meg tőle az MSZP vezette kormány.
2010. augusztus 9. hétfő 10:14 - HírExtra
A megsemmisítés végül elmaradt, a fényképeket rejtő lemezeket a napokban találták meg a Parlament alagsorában. A fotók között akad olyan, amelyen Gyurcsány Ferenc a haját vágatja, de olyan is, amelyen egy ismeretlen személy horgászik - olvasható a Magyar Nemzetben.

Két hónapnyi keresés után a napokban végre rábukkantak azokra a fotókra, amelyeket Déri Miklós cége, a Déri és Társa Bt. készített a kancellária megrendelésére még a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején. A képeket rejtő 178 CD-t és DVD-t az Országház alagsorában találták meg. Mellettük egy 2009.

október 14-i keltezésű levél volt, amelyen az ,,udvari" fotós azt írta a kormányzati iratkezelési főosztály illetékesének: ,,A mai napon leadtunk kétdoboznyi adathordozót (CD, DVD- t) megsemmisítésre. Köszönjük, Déri Miklós." Azonban hiába szerette volna eltüntetni munkássága gyümölcsét a fotós, valaki kézzel azt írta a levél végére: ,,Javaslom a TÜK-irodának (titkos ügyiratkezelő - a szerk.) a figyelmét felhívni, hogy ne semmisítsék meg az anyagot." Az aláírás olvashatatlan, így nem tudni, kinek köszönhető, hogy a fotók végül megmaradtak. (Szemben sok más fontos irattal, amelyet a kormányváltás előtt gyorsan megsemmisítettek.) Mindenesetre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban megkezdték a 178 adathordozó átvizsgálását.

Információink szerint az eddig átnézett lemezeken a fotók teljesen rendszerezetlenek, sokszor azt sem lehet tudni, mikor és hol készültek a felvételek.

Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását