2024. május 19. - Ivó, Milán

A kaposváriak majd megmondják!

Kaposváron nem a politikusok, hanem az ott élők mondják meg, hogy hol épüljön út, járda, játszótér, ipari létesítmény - közölte a somogyi megyeszékhely polgármesteri hivatala.
2010. augusztus 9. hétfő 15:27 - HírExtra
A közlemény szerint Szita Károly (Fidesz) polgármester az idén is azt kérte a város lakóitól, hogy vitassák meg egymással Kaposvár jövőjét a családjukban, a baráti körükben, a munkahelyükön vagy éppen a civil közösségeikben.

A több mint fél éve tartó konzultáció eredményeként, valamint a helyiektől beérkezett több ezer levél alapján hamarosan elkészül a kaposváriak programja.

Néhány éve még teljesen megszokott és elfogadott volt az a több évtizedes gyakorlat, amely szerint pártemberek összeültek, s írtak egy programot, amelyben vázolták, hogy mit szeretnének véghezvinni, mik az elképzeléseik. Az a politikus, aki a 21. század első évtizedében előáll a saját programjával, nem érti az embereket. Nálunk, Kaposváron tehát másként van ez. Az itt élők a családban, a baráti körben, a munkahelyen és a civil közösségekben együtt gondolkodnak a város jövőjéről - mondta Szita Károly a hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján.

A polgármester hangsúlyozta: nem neki kellett kitalálnia, merre tartson a város a jövőben, hanem a kaposváriakat kellett erről megkérdezni. Ennél fogva nem jobboldali és nem baloldali program készül, hanem a kaposváriak programja, amely magában foglalja az elmúlt bő fél év tematikus beszélgetéseinek tapasztalatait, s megannyi - város jövőjét érintő - javaslatot.

Ezek alapján jól látható, hogy a kaposvári emberek mindenekelőtt biztonságot akarnak, biztonságot az élet minden területén. A közös értékek - munka, otthon, család, egészség, rend - megőrzését is mind többen igénylik, s persze országos ügyekben is változást akarnak az itt élők. Lépéseket várnak a nyugdíjak reálértékének megőrzése, az árak kordában tartása érdekében - fogalmazott Szita Károly.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását