2024. április 30. - Katalin, Kitti

Rátámadt egy disznó, meghalt

Meghalt az a férfi, akire rátámadt a házánál tartott sertés a Zala megyei Kerkakutason vasárnap dél körül - tudta meg az MTI tudósítója a helyszínen.
2010. augusztus 8. vasárnap 15:48 - HírExtra
A támadás színhelyére, egy családi házhoz mentőhelikopter érkezett, de az orvosoknak nem sikerült megmenteniük a fiatal férfi életét.

A mentők elmondták: a férfi már a helyszínre érkezésükkor sok vért veszített. A fiatal férfit a combján, verőérnél érte az állat harapása. Több mint két órán át, öten felváltva próbálták megmenteni az életét.

A tragédia helyszínére, a férfi házához érkezett az áldozat munkáltatója, Belső László állatorvos, aki azt mondta: tudomása szerint a 140-150 kilós mangalica korábban többször is kitört az óljából. Ez történt most is, ezért megpróbálták visszaterelni az állatot, ekkor támadt a tulajdonosára.

Az áldozat egy 35 éves, háromgyermekes férfi. Állatgondozóként dolgozott Belső Lászlónál, aki úgy jellemezte, hogy dolgos, megbízható, az állatokhoz kiválóan értő ember volt.

Az állatorvos az MTI kérdésére hozzátette: ha a veszettség gyanúja nem merül fel, a sertést valószínűleg el fogják pusztítani. Ez azonban nem az orvos feladata, ilyen esetekben hivatásos vadász lövi ki az emberre támadó állatot.

A rendkívüli halálesettel kapcsolatban tart a rendőrségi helyszínelés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását