2024. május 17. - Paszkál

Megdícsérték Budapestet!

Csupa elismerő mondattal köszöntötte a Magyar Úszó Szövetség vezetőit, s magát Budapestet is a kontinentális szövetség (LEN) luxemburgi elnöke, Nory Kruchten a 30. úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Eb-t megnyitó szerdai sajtótájékoztatón.
2010. augusztus 4. szerda 20:47 - HírExtra
A margitszigeti összejövetelen méltatta az Európa-bajnokság házigazdáit a FINA, a világszövetség uruguayi elnöke, Julio Maglione is, aki a világ egyik legfontosabb sporteseményének minősítette az Eb-t.

Gyárfás Tamás, a MÚSZ és a Eb szervezőbizottságának elnöke rövid válaszában annak a reményének adott hangot, hogy a vendégek ugyanilyen elégedetten nyilatkoznak majd akkor is, amikor a reptéren elköszönnek egymástól az augusztus 15-i zárást követően.

A tájékoztatón elhangzott, korábban soha nem fordult még elő, hogy a LEN 51 tagországából 43-nak a versenyzői legyenek jelen a vizes Eb-n, de a budapesti - és a hosszútávúszó viadaloknak otthont adó balatonfüredi - helyszínre érkezett csaknem 1000 induló szintén rekord az Eb-k történetében.

A legnagyobb mezőny az úszóké: 41 országból 591-et neveztek, a maratonistáknál 23 országból 110, műúszásban 19-ből 151, műugrásban pedig 23-ból 113 versenyző próbál szerencsét.

Az újságírói kérdésre, hogy milyenek a magyar esélyek - négy Európa-bajnokság után - egy vizes világbajnokság megrendezésére, Maglione igen pozitív választ adott.

"A legjobb feltételek adottak egy budapesti vb-re - mondta a FINA elnöke. - Csodálatos a város, csodálatos az ország, persze feltételei is vannak egy világbajnokság odaítélésének, így például kormánygarancia kell, bizonyíték, hogy minden fedezete megvan egy ilyen világesemény lebonyolításának. Jómagam azért is vagyok derűlátó az ügyben, mert most különleges a helyzet: Schmitt Pál személyében olyan elnöke van Magyarországnak, aki maga is olimpiai bajnok."

Maglione hozzáfűzte: a maga részéről minden támogatást megad, hogy a magyar főváros sikerrel pályázzon 2015-re.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását