2024. június 17. - Laura, Alida

Támogatják a földmonatórium meghosszabbítását

A lengyel kormány is támogatja a magyar földmoratórium meghosszabbítását.
2010. július 30. péntek 15:46 - HírExtra
A lengyel kormány is támogatja a magyar földmoratórium meghosszabbítását - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium pénteken az MTI-vel. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán Varsóban tárgyalt a lengyel mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterrel, valamint a Környezetvédelmi Minisztérium államtitkárával. A magyar kormány idén áprilisban kérte az Európai Uniótól a külföldiekre vonatkozó földvásárlási tilalom 3 évvel történő meghosszabbítását.

Az eredeti határidő szerint a moratórium 2011. április 30-án jár le. A találkozókon szó esett a 2011-es magyar EU-elnökségi felkészülésről, és a felek megegyeztek abban is, hogy a szoros egyeztetések a jövőben is folytadnak a két ország között.

Fazekas Sándor Lengyelország segítségét kérte a magyar termőföld moratórium meghosszabbítása ügyében, és Marek Sawicki lengyel miniszter támogatásáról biztosította Magyarországot - olvasható a közleményben. A lengyel és a magyar miniszter áttekintette az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának 2013 utáni jövőjével kapcsolatos kérdéseit is.

A környezetvédelmi minisztérium államtitkárával folytatott találkozón az uniós elnökségi prioritásokról és aktuális környezetvédelmi kérdésekről egyeztettek. Lengyel részről ígéretet tettek arra, hogy segíteni fogják a magyar elnökségi program megvalósítását, különös tekintettel a kiemelt területekre, így a vízpolitikára, a biológiai sokféleség védelmére, és az erőforrás-hatékonyságra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását