2024. április 25. - Márk

417 ezer autót hív vissz a Toyota

Visszahív mintegy 417 ezer autót Kanadában és az Egyesült Államokban a japán Toyota, a kormányberendezéssel kapcsolatos problémák miatt.
2010. július 30. péntek 07:07 - HírExtra
A Toyota Avalon és a Lexus LX470 típusok érintettek a jelenlegi visszahívásnál. Az Avalonoknál a 2000-2004 közötti évjáratokból 373 ezret az Egyesült Államokban, 4200-at Kanadában hív vissza a cég. A Lexus LX470-ből a 2003-2007 között gyártott járműveket hívják vissza, 39 ezret az Egyesült Államokban, 520-at Kanadában. A mostanival együtt az elmúlt évben összesen csaknem 11 millió autóját hívta vissza a Toyota.

A japán autógyárak termelése felszökött az év első hat hónapjában az egy évvel korábbihoz képest, erősítvén a nemzetközi autópiac fellendüléséhez fűzött reményeket. Az első helyen a Toyota áll: január-június között 4,36 millió autó került ki világszerte gyáraiból, 46,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ez jelzi, hogy a világ első számú autógyártója kezdi kiheverni a sorozatos visszahívások okozta megrázkódtatásokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását