2024. május 17. - Paszkál

Lassuló áremelkedés

Az ipari termelői árak az előző havihoz képest 1,4, az egy évvel korábbihoz mérten 6,9 százalékkal nőttek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
2010. július 29. csütörtök 09:17 - HírExtra
Az ipari termelői árak az idén májusban még az előző havihoz képest 3,8, az egy évvel korábbihoz képest pedig 5,5 százalékkal emelkedtek, így havi szinten lassult az árak növekedése. Ennek oka, hogy a forint gyengülése lassult: egy hónap alatt az euróhoz viszonyítva 1,8, a dollárhoz mérten 4,8 százalékkal gyengült, míg a májusról publikált adatok szerint egy hónap alatt az euróhoz viszonyítva még 4,1, a dollárhoz képest pedig 11,2 százalékkal gyengült a magyar fizetőeszköz.

Az ipari exportértékesítés árai a májusinál 1,8, százalékkal voltak magasabbak a májusi 4,1 százalékos kiugró növekedés után. A 2009. júniusihoz képest 4,7 százalékkal emelkedtek az exportárak.

Az ipar belföldi értékesítési árai 2010 júniusában az előző havihoz viszonyítva 1 százalékkal, a tavaly júniusival összehasonlítva pedig 9,2 százalékkal emelkedtek. A KSH adatai szerint az idén az első félévben az ipari termelői árak 0,9 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest, miután májusig minden hónapban elmaradtak az egy évvel korábbitól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását