2024. április 19. - Emma

Telefonbetyárok keserítik a vízirendészetet

A viharos időjárás miatt a balatoni vízirendészet összes egysége bevetésen volt egész nap, a munkájukat viszont nagyban nehezítette, hogy fiatalok közben szórakozásból is hívogatták a 1817-es segélyhívó számot - mondta a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság szóvivője az MTI-nek.
2010. július 24. szombat 21:03 - HírExtra
A szóvivő elmondta: 30-40 esetben vonultak ki a vízimentők a riasztásokra, amelyek során főként elsodródott vagy partra húzni nem tudott vízieszközök mentésében kellett segédkezni. Haláleset szerencsére nem történt. A vízirendőröknek viszont egyelőre annyi idejük sem volt, hogy megírják a jelentéseket, mert újabb és újabb riasztásokat kapnak.

Kovács Zsanett elmondta, minden második hívás, amely a segélykérő számukra befut, a telefonbetyárkodó fiataloktól származik, ezért felhívással fordul azokhoz, akik szórakozásból hívják a balatoni vízimentők számát, hogy büntetőjogi felelősségre vonásra számíthatnak, hiszen sürgős esetek elől foglalják el a segélyhívó vonalat, késleltetve ezzel esetleg a fontos mentéseket. Mint hozzátette, jó a telefonbetyárok azt is tudják, hiába telefonál bárki is úgynevezett rejtett számról, a rendőrség számára akkor is látszik a hívó fél elérhetősége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását