2024. május 7. - Gizella

Indul Svájc legnagyobb szabadtéri rendezvénye

Indul a hatnapos nyoni Paléo Fesztivál, Svájc legnagyobb szabadtéri rendezvénysorozata. A kedden kezdődő programban az újonnan felfedezett előadók mellett olyan nagy nevek csalogatják a kikapcsolódni vágyókat, mint a Crosby, Stills & Nash, a Jamiroquai, Iggy Pop, a Sens Unik és a Motörhead.
2010. július 20. kedd 16:54 - HírExtra
A 170 koncertre és más művészeti attrakcióra 230 ezer nézőt várnak a szervezők, a műsorfolyamról 650 akkreditált újságíró tudósít. A fesztivál területén 180 standot állítanak fel, a csaknem 16,3 millió eurós (mintegy 4,7 milliárd forintos) költségvetés 46 százalékát a jegy- és bérleteladásokból fedezik.

Bár a jegyeket már elővételben néhány óra alatt elkapkodták, még van remény a későn ébredőknek: naponta 1500 maradék belépőt értékesítenek.

A 35. alkalommal megrendezett Paléo Fesztivált (http://www.paleo.ch) az Iggy & The Stooges, a Motörhead és az NTM nyitja meg. A rocknagyszínpadtól néhány lépésre, a La Ruche elnevezésű területen hét különleges cirkusz- és utcaművészeti előadás várja az érdeklődőket. A világfalut pedig idén Afrika déli részének illatai és hangjai töltik be.

A nagyszínpadon húzónévként szerdán Olivia Ruiz és M, csütörtökön a Crosby, Stills & Nash, pénteken a Jamiroquai és Diam, szombaton Jacques Dutronc és Paolo Nutini, végül vasárnap Alain Souchon, az Indochine és Yann Lambiel parodista lép fel.

Az utóbbi néhány év hagyományait követve vasárnap klasszikus zenével hűthetik le magukat a fesztiválozók: ebben az évben Rossini-áriákat élvezhetnek Max Emanuel Cencic kontratenor és a genfi kamarazenekar előadásában, Guillermo García Calvo vezényletével.

Idén először tilos a dohányzás a zárt rendezvényhelyiségekben. A tavaly szeptemberben elrendelt tilalom azonban a fesztivál területének mindössze nyolc százalékát érinti. A rendelkezés miatt a szervezők nem fogadtak fel külön a füstmentességet ellenőrző rendőröket, "az emberek illemtudására és kötelességérzetére számítanak" - mondta Christophe Platel, a fesztivál szóvivője az SDA svájci hírügynökségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását