2024. április 19. - Emma

Sok munkát adott a balatoni vihar

A kánikulai napok után feltámadt erős vasárnapi szélben nyolc esetben tizenhat embert mentettek ki a Balatonból a vízirendőrök, de ennél is több riasztáshoz, köztük két üresen hánykolódó vitorláshoz kellett kivonulniuk - mondta el a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság szóvivője az MTI-nek.
2010. július 19. hétfő 11:33 - HírExtra
Leginkább felborult és elsodródott vitorlások, illetve a kellő erő vagy tudás híján sodródó szörfösök miatt kellett mentésre indulniuk a balatoni vízirendőröknek vasárnap, amikor végig másodfokú viharjelzés volt érvényben - derült ki a jelentések hétfői összesítéséből.

A tó keleti medencéjének északi strandjairól több szörföst annyira elsodort az északi, északnyugati szél, hogy nem tudtak önerőből visszatérni a partra. Badacsony és Fonyód térségében inkább vitorlázók kerültek bajba. Alsóörs közelében egy kis vitorlás felborult, amelynek két fős legénységét kellett kimenteni a viharos Balatonból. Fonyód vizein öttagú legénységgel vált "műveletképtelenné" egy hajó, amelynek biztonságos kikötéséhez kellett a segítség. Két riasztásnál nem találtak senkit a sodródó vitorlásokon a vízirendőrök. Ezek a hajók vélhetően az északi part kikötőiből szabadultak el kellő rögzítés hiányában, s a déli part homokpadjain megfeneklett állapotban várják, hogy rátaláljanak a gazdáik.

Kovács Zsanett tájékoztatása szerint hétfőn a Balaton keleti medencéjében már csak elsőfokú, a nyugati medencében azonban továbbra is másodfokú viharjelzés van érvényben, a víz 24 fokos. A délelőtti erős szél az előrejelzések szerint délutánra lecsendesedik. A következő napokban várható felmelegedés arra utal, hogy hét végén ideális időjárás lehet a Balaton-átúszáshoz, de a rendezvény megtartásáról csütörtökön hozzák meg a végleges döntést - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását