2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Csányi szerint kell a bankadó!

Csányi Sándor, az OTP - a legnagyobb közép-kelet-európai független hitelező - elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott a The Wall Street Journal című amerikai üzleti lapnak, hogy az új bankadó rontani fog az OTP eredményén, de a magyar kormánynak szüksége van rá, hogy teljesíthesse a 2010-es költségvetési hiánycélt
2010. július 19. hétfő 21:29 - HírExtra
Azt mondta, a bankadó várhatóan 31-35 milliárd forint terhet fog róni az OTP-re. Csányi Sándor hangsúlyozta: rendkívül fontos számára, hogy Magyarország kockázati értékelése és a kockázati felárak miképpen alakulnak. Kifejtette: a költségvetési hiánycél tartása elsőrendű fontosságú, mert az OTP elsőként érzi meg azt, ha az országi iránti piaci bizalom eltűnik.

A bankvezér arról is beszélt, hogy bár a költségvetési egyensúly fontosabb a bankadónál, lényeges, hogy az adót két évre korlátozzák, hogy ne vesse vissza a gazdasági növekedést.

Csányi Sándor kitért rá: az európai banki stressz tesztek folyamatban vannak, és fontosak, de a szabályozást nem szabad túlzásba vinni, mert kedvezőtlenül hatna az üzletmenetre. Mint mondta, a tesztek segíthetnek megőrizni a banszektor hitelességét az ügyfelek és a többi bank számára. Ha a tesztek pozitív eredménnyel járnak, ez serkentheti az üzleti tevéknységet, javíthat a banki részvények árfolyamán és az ügyfelek is jobban járnak.

Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy az OTP a hatékonyság javítása érdekében felülvizsgálja költségeit és az elkövetkező 10 évben terjeszkedni kíván. A bank Oroszországban és Ukrajnában szervezetileg bővíti jelenlétét, Romániában, Horvátországban, Szlovákiában és Szerbiában új akvizíciókra készül, hogy 8-10 százalékos piaci részesedést érjen el. Hozzátette, az OTP esetleg Közép-Európán túli akvizíciókat is végrehajt, például Vietnámban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

liberal1
2010. július 19. 22:16
Nagyon helyes. Cimborakapitalizmusban a cimboráknak dicsérniük kell a kormányt.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását