2024. május 20. - Bernát, Felícia

KÖSZ, viszlát

A Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat (KÖSZ) megszüntetését jelentette be a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) képviselője.
2010. július 14. szerda 12:12 - HírExtra
A döntést az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának az elmúlt nyolc év esetleges kulturális kormányzati visszaéléseivel foglalkozó albizottsága szerdai ülésén jelentették be, melynek során a testület több visszaélésgyanús esetet is vizsgált.

Mint Kálnoky-Gyöngyössy Márton, a NEFMI helyettes államtitkára közölte, a tárca elképzelései szerint a KÖSZ önálló szervezetként augusztus 1-jén megszűnik, és a Magyar Nemzeti Múzeumba olvadva fogja ellátni a régészeti feltárásokról szóló júliusi törvénymódosítás által kijelölt koordináló, a nagyberuházások előtti feltárásokat elősegítő és tudományos szerepköröket.

Az albizottság szerdai ülésén vizsgálta többek között a Budapesti Közlekedési Vállalat vélhetően törvénysértő tulajdonszerzését az Orczy-kertben; az Erzsébet téri Design Terminál, valamint az Erkel Színház bezárásának ügyét is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását