2024. május 2. - Zsigmond

Csizmadia a Fidesz-KDNP jelöltje a XI. kerületben

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapító szóvivője lehet a Fidesz-KDNP jelöltje a főváros XI. kerületében az őszi önkormányzati választásokon.
2010. július 14. szerda 17:27 - HírExtra
Új jelölt állítása azért vált szükségessé, mert itt - mint az MTI hétfőn megírta - mégsem a kereszténydemokrata Simicskó István lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje az őszi választásokon.

Az MTI június 16-án számolt be arról, hogy Simicskó István lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Újbudán; a napokban azonban eldőlt, mégsem ő indul a posztért ősszel, a politikus továbbra is a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára marad.

A tisztségre jelöltként korábban felmerült Kupper András fideszes politikus neve is, aki azonban a honlapján június 11-én azt közölte, hogy visszalép. Emiatt a kerületi Fidesz taggyűlésen három jelöltről: Simicskó Istvánról, Schneller Domonkosról és Csizmadia Lászlóról szavaztak. Időközben a XI. kerületi szervezetet feloszlatták, így további jelölésről már nem tud dönteni a helyi szervezet.

Az MTI-nek nyilatkozó kormánypárti források szerint az a Csizmadia László lehet a befutó, "aki az elmúlt évek kerületi belső konfliktusaiból kimaradt, a Fideszhez lazábban kötődik, a civil szférában is elismert, és külsős jelöltként eredményesebben veheti fel a versenyt Molnár Gyulával, a kerület szocialista polgármesterével szemben".

A jogi és kereskedelmi végzettségű Csizmadia László a CÖF alapító szóvivőjeként vált ismertté. Az üzleti élettel párhuzamosan fő tevékenysége a civil érdekképviselet; a CÖF mellett a Patrióták a Gazdaságért és a Közjóért Egyesület alapítója. Az Országos Kereskedelmi Szövetség elnökségi tagja, melyen belül a kis- és középvállalkozók képviseletét látja el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását