2024. április 24. - György

Kicsúszott a lábuk alól a talaj

Legkevesebb 17 ember életét vesztette és 44-en eltűntek a heves esőzések miatti földcsuszamlásokban Kína délnyugati Jünnan (Yunnan) és Szecsuan (Sichuan) tartományában - jelentették be kedden helyi önkormányzatok.
2010. július 13. kedd 11:14 - HírExtra
A jünnani tragédia Hsziaoho (Xiaohe) járás Csaotung (Zhaotong) városában történt kedd délelőtt, miután árvíz öntötte el a térséget. Az áradás és a földcsuszamlások következtében eddig négy ember biztosan meghalt, 42-en vannak az eltűntek listáján. Több ház romba dőlt, 53-an megsérültek.

A város egy hegyekkel körülvett völgyben fekszik. Az áldozatokat saját házaikban temette maga alá a hegyoldalból lezúduló földtömeg. A tartományi vezetés sátrakat, takarókat és ruhát küldött helyszínre, továbbá egy munkacsoport is útnak indult, hogy segítse a mentést.

A szomszédos Szecsuanban, Jantaj (Yandai) faluban hét embert temetett maga alá egy hegyoldal, egy eltűntet még keresnek. Lucsou (Luzhou) városban a mentők a hajnali négy órakor betemetett hét emberből hatnak megtalálták a holttestét.

Az időjárás-előrejelzés szerint a következő három napon további esőzések, áradások lesznek Közép- és Dél-Kínában, valamint keleten, a Jangce folyó mentén, de az északi országrészben élők is csapadékos időre számíthatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását