2024. április 25. - Márk

Megnyitja kapuit a Tér-Film-Zene Fesztivál

Hétfőtől Budapesten is megkezdődik a Tér-Film-Zene Fesztivál, a szervezők idén új helyszínen, a Millenáris parkban várják a film-, zene és színházrajongókat.
2010. július 10. szombat 15:33 - HírExtra
Mint azt Pető Zsuzsa produkciós igazgató az MTI-nek elmondta, az új helyszín igazán alkalmas arra, hogy kertmozit csináljanak.

Az idei filmes kínálat is színes, az utóbbi évek magyar filmjei - például a Kaméleon, a Szélcsend vagy az Igazából apa - mellett régebbi magyar sikerfilmeket is vetítenek, köztük a Csinibabát, a Zimmer Ferit vagy a Csók, anyut. Több alkalommal is helyet kapnak a műsorban a tavaly elhunyt Bujtor István, valamint a Magyar Mozgókép Mestere címmel az idén kitüntetett Rózsa János alkotásai.

A hagyományoknak megfelelően minden nap 18 órakor gyermekeknek szóló filmekkel kezdődik és esténként egy-egy némafilmmel zárul a program.

Pető Zsuzsa kiemelte, hogy idén a színházzal bővül a kínálat, a Magyar Színház több előadásának filmfelvételét is bemutatják, így látható lesz a My Fair Lady című musical és a La Mancha lovagja. Emellett a teátrum művészei több alkalommal élőben is előadnak részleteket egy-egy előadásból.

Élő programok egyébként minden nap lesznek, a beszélgetések mellett számos koncert színesíti a programot. Fellép például Török Ádám és a Mini, St. Martin, koncertezik a Budapest Ragtime Band és Kelemen Angelika dzsesszkvartettje, a Benkó Dixieland Band, a Bohém Quartet és a Budapest Ragtime Band. Emellett operett és sanzon is felhangzik majd.

A komolyabb műfajok kedvelőire is gondoltak a szervezők: az Erkel- és Chopin-évfordulók kapcsán a két szerző több művét is meghallgathatják az érdeklődők neves művészek, mások mellett Kocsis Zoltán előadásában.

A részletes program a fesztivál honlapján, a www.terfilmzene.hu oldalon érhető el.

Az immár hetedik alkalommal megrendezett Tér-Film-Zene Fesztiválnak Budapest mellett tizenöt vidéki helyszíne is van. Több helyütt, így például Keszthelyen és Debrecenben már lezajlottak a programok, néhány városban pedig a napokban látogathatnak el az érdeklődők a rendezvényekre.

Szombathelyen, Velencén, Veszprémben, Kalocsán és Miskolcon pedig a következő napokban, hetekben veszi kezdetét a fesztivál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását