2024. május 3. - Tímea, Irma

Pécsi vesztegetés: előzetesben az újabb gyanúsított

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügy újabb gyanúsítottját pénteken.
2010. július 9. péntek 12:58 - HírExtra
Hajdu István, a bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: a férfi előzetes letartóztatását bűnszövetségben elkövetett csalás bűntettének és magánokirat-hamisítás vétségének megalapozott gyanúja miatt egy hónapra, augusztus 9-ig rendelték el. Indokolása szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, bizonyítékok megsemmisítésének veszélye.

Az MTI úgy értesült, hogy a pénteken letartóztatott személy a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója, Frey Tamás, akit szerdán fogott el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). Az NNI április óta folytat nyomozást az ügyben. Munkatársai mintegy húsz helyen tartottak házkutatást, több tárgyi bizonyítási eszközt lefoglaltak.

A bűncselekménnyel kapcsolatban jelenleg tízen vannak előzetes letartóztatásban, köztük a PTE gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, beszerzési osztályvezetője, valamint az egyetem három, informatikai termékekkel, irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének képviselője. Tizenhárman szabadlábon védekeznek. Az MTI a gyanúsítottak védőitől korábban úgy értesült, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda feltételezései szerint az egyetemi alkalmazottak pénzért jogtalan előnyhöz juttattak három céget különböző beszerzések során. Az ezzel kapcsolatos gyanút titkos információszerzés tette megalapozottá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását