2024. május 4. - Mónika, Flórián

A szanckiók nem érik el a céljukat?

Az iráni elnök csütörtöki kijelentése szerint az "arrogáns" nyugati hatalmak által bevezetett büntetőintézkedések nem lassítják az ország nukleáris programját.
2010. július 9. péntek 08:01 - HírExtra
Mahmúd Ahmadinezsád szavai ellentmondanak az iráni atomenergia-ügynökség vezetője előző napi nyilatkozatának, ő ugyanis azt mondta: "Azt nem állíthatjuk, hogy az intézkedéseknek semmi hatásuk nem lesz. A szankciók Irán nukleáris tevékenységét veszik célba, és talán lassítják is majd a munkát, de bizonyosan nem állítják le teljesen a tevékenységet." Az Amerikai Egyesült Államok, Európa és az ENSZ is vezetett be szankciókat a vitatott iráni atomprogram, illetve a vele kapcsolatos teheráni hajthatatlanság miatt.

Irán továbbra is azt állítja, hogy csak villamos energia termelésére használja az erőműveit, és visszautasítja a nyugati vádakat, miszerint atombombát szeretne építeni.

"Iránnak nincs szüksége atombombára... Sőt, semmiféle bombára nincs szükségünk, hogy harcoljunk az arrogáns hatalmak ellen" - jelentette ki a nigériai fővárosban, Abujában Ahmadinezsád.

"Szeretném önöket biztosítani arról, hogy még ha a világ összes papírját is az országunk elleni megszorítások lejegyzésére használják, az mit sem fog változtatni a mi atomenergia-programunkon." - mondta az iráni elnök nigériai látogatásakor civil és vallási szervezetek képviselőinek.

Ahmadezsinád a Fejlődő Nyolcak (D8) találkozójára érkezett Nigériába. A D8 egy túlnyomó többségében iszlám fejlődő országokból álló tömörülés, amely az államok közötti kereskedelmi kapcsolatok szorosabbra fűzésén fáradozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását