2024. május 3. - Tímea, Irma

Újabb fémtelepet számoltak fel

Ötven tonna fémhulladékot foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség pécsi munkatársai egy illegális fémtelepen a baranyai megyeszékhelyen a napokban - mondta a VPOP szóvivője sajtótájékoztatón csütörtökön Pécsett.
2010. július 8. csütörtök 18:03 - HírExtra
Sipos Jenő beszámolt róla, a pécsi vámhivatal munkatársai a napokban tartott ellenőrzés során egy pécsi telephelyen autóbontáshoz használatos eszközöket és autóalkatrészeket találtak. A vizsgálat során kiderült: a telephely nem rendelkezik fémkereskedelmi tevékenységhez szükséges engedéllyel, ezért ötven tonna fémet foglaltak le. A várható bírság a 10 millió forintot is meghaladhatja. A pécsi telephelyen talált tárgyakat átszállították egy a VPOP által bérelt telepre.

Az ezredes kitért rá: illegális telephelyek az egész országban találhatók. Hangsúlyozta: a VPOP január elsejétől fémkereskedelmi hatóságként is működik. Április elsejétől pedig csak azok a fémtelepek működhetnek, amelyek rendelkeznek a megfelelő engedéllyel. Országosan hétszáz kérelem érkezett a VPOP-hoz, nagyjából 300 érvényes engedélyt adtak ki. A Dél-Dunántúlon 49 kérelemből 20-at bíráltak el pozitívan - tette hozzá. Sipos Jenő szerint a fő csapásirányt az illegális telephelyek felderítése és felszámolása jelenti; nem ritka, hogy az ellenőrzések során bűncselekményből származó tárgyakra, egyebek mellett jelzőtáblákra, rendszámtáblákra, földkábelekre bukkannak. A sajtótájékoztatót követően megjelent a szóban forgó telephely tulajdonosa, Ujvári István is a helyszínen. Mint mondta: ő nem fémkereskedelemmel, hanem autókkal és alkatrészekkel foglalkozik, ezért értetlenül áll az eset előtt.

"A vámosok 15 év munkáját foglalták le. Ha hulladékkal kereskednék, akkor mérleggel, kilóra venném át a fémet. A MÉH-telepre idén tavasszal vittem el négy tonna hulladékot. A kereskedés három családot tartott el, a büntetést biztosan nem tudom kifizetni" - mondta a tulajdonos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását