2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jogunk van tudni a visszaélésekről!

Hódmezővásárhely Önkormányzata a becsületesen dolgozó polgárok, az adófizetők, a jogszabályokat betartó emberek oldalán áll, akiknek joguk van tudni, kik azok, akik visszaélnek az adóforintjaikból adott támogatással.
2010. július 8. csütörtök 18:42 - HírExtra
Lázár János (Fidesz) polgármester az MTI-nek küldött csütörtöki közleményében azt írta: a település évente félmilliárd forintot fordít a rászorulók támogatására. Akik visszaélnek ezzel, nem az önkormányzatot, hanem az adófizető polgárokat verik át, és azokat a rászorulókat lopják meg, akiket kiszorítanak a támogatási rendszerből.

"Sajnálom, hogy az adatvédelmi ombudsman fordítva ül a lovon és azok pártján áll, akik folyamatosan megszegik a társadalmi normákat, a jogszabályokat, és azokat védi, akik átverik és meglopják a magyar adófizetőket" - fogalmazott a polgármester arra reagálva, hogy a Magyar Rádió Krónikájának értesülése szerint Jóri András vizsgálatot indít a lista jogszerűségének megállapítására.

"Sajnálom, hogy a TASZ nyilatkozataival azokat védi, akik az igazán rászorulóktól elveszik a támogatás lehetőségét, akik ingyen ebédet igényelnek, ami később kidobásra kerül, míg százak várakoznak a segítségre" - írta arra válaszul, hogy a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet a honlapján azt közölte: az eljárás kirívóan alkotmányellenes és súlyosan jogsértő.

"Sajnálom, hogy az LMP azokért kampányol, akik munka helyett inkább segélyből tartatnák el magukat az adófizetők közösségével, akik a felajánlott munkát elutasítják, vagy részegen jelennek meg a munkaközvetítésen" - reagált a Lehet Más a Politika azon nyilatkozatára, miszerint a polgármester szégyenlistát hozott nyilvánosságra az általa érdemtelennek bélyegzett szegényekről, s az eljárás nem csak súlyos morális és politikai aggályokat vet fel, hanem adatvédelmi és személyiségi jogokat is sért.

Lázár János közleménye szerint Hódmezővásárhely önkormányzata a becsületesen dolgozó polgárok, az adófizetők, a jogszabályokat betartó emberek oldalán áll, akiknek joguk van tudni, mire fordítja a város a befizetett adót, és ki az, aki visszaél az adóforintjaikból adott támogatással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását