2024. május 18. - Erik, Alexandra

Iskola, óvoda vagy korház kell?

A közösség szíve (Köszi) program idén iskolát, óvodát vagy kórházat támogat majd olyan eszközökkel, felszerelésekkel vagy használati cikkekkel, amelyekre az adott intézménynek szüksége van.
2010. július 8. csütörtök 20:20 - HírExtra
A Procter&Gamble és a CBA közös akciójában a lakosság iskolákra, óvodákra, kórházakra voksolhatott, de vásárlásával is segíthette az intézményeket, hiszen a programban részt vevő minden egyes Procter&Gamble termék megvásárlása után 30 forint került a "perselybe". A gyűjtés végén 5 települést sorsolnak ki, ahol a legtöbb szavazatot kapott intézmény a szükségleteinek megfelelő adományban részesül - közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.

A 2010 júniusában elvégzett 600 fős reprezentatív kutatásból kiderült, hogy a 18-64 éves magyar lakosság 71 százaléka szerint a kórházakban, egészségügyi intézményekben van a legnagyobb szükség adományokra. A felmérésben résztvevők véleménye szerint az óvodák felszereltsége többnyire jó, rajzeszközökre, játékokra, bútorokra azonban nekik is szükségük van. Az iskolákban, kórházakban egyebek mellett a számítógépek és műszerek hiányoznak, de 71 százalék fontosnak tartja a felújítást, karbantartást is.

A megkérdezettek fele, főképpen a 18-29 éves korosztály egyik intézményt sem támogatja, az iskolákat 22 százalék, a kórházakat 1 százalék segíti. A 29-54 évesek inkább az oktatás területén, az egészségügyi intézmények állapotán nagyrészt az 55 éven felüliek próbálnak javítani.

A tárgyi adományok a legtöbb esetben megfelelnek az egyes intézmények szükségleteinek, a pénzbeli támogatások mennyisége ugyanakkor 10-ből 9 válaszadó szerint kevés. Arra a kérdésre, hogy a pénzbeli támogatásokat hasznos célokra fordítják-e az intézmények, többnyire pozitív feleletek érkeztek, s e tekintetben is az óvodák esetében reagáltak a legtöbben egyértelmű igennel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sefbacsi
2010. július 9. 14:11
Mindegyikre egyformán szükség van! ez a kormány mindent meg fog tenni, hogy senki ne szenvedjen hiányt semmiben!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását