2024. május 19. - Ivó, Milán

Szatíra bin Ladenről

ollywoodi filmszatírában tűnik fel Oszama bin Laden alakja: a Tere Bin Laden (Nélküled, bin Laden) című film július közepén kerül az indiai mozikban. Az al-Kaida terrorista szervezet vezére az alacsony költségvetésű produkció egyik kulcsfigurája. A film egy fiatal televíziós újságíróról szól, aki véletlenül belebotlik bin Laden hasonmásába, és forgat vele egy videofilmet.
2010. július 7. szerda 16:21 - HírExtra
A videót szárnyára kapja a hír, és az újságíró - akit a népszerű pakisztáni popsztár, Ali Zafár alakít - egy csapásra ismertté válik. Hírnevét arra használja fel, hogy a korábbi elutasítások után végre megszerezze bevándorló vízumát az Egyesült Államokba.

Mint a film rendezője, Abisek Sárma elmondta, a produkciót szatírának szánta, "őrült vígjátéknak", amit nem kell komolyan venni, és reméli, hogy a közönség így is tekint majd rá.

Friss perspektívából, humorral akart a szeptember 11-i tragikus eseményekhez közelíteni - mesélte Sárma kiemelve a történetben rejlő iróniát, hogy az újságíró éppen az Egyesül Államok egyes számú közellenségének közreműködésével tesz szert olyan hírnévre, amely megnyitja előtte az utat az amerikai álom felé.

Bollywood korábban is foglalkozott már a 2001-es terrortámadással és következményeivel. Tavaly három nagyszabású produkció készült ebben a témában, köztük Sah Rukh Hán My Name is Khan (Nevem Hán) című drámája. A Tere Bin Laden című filmet július 16-tól játsszák Indiában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását