2024. április 28. - Valéria

Indul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei programja

A My Fair Lady című musical pénteki bemutatójával kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es évadja, amely egészen augusztus 22-ig tart.
2010. június 30. szerda 09:38 - HírExtra
A G. B. Shaw Pygmalion című színművéből írt népszerű darabot Novák Eszter rendezésében a pénteki premiert követően még négy estén láthatja a közönség. A Jászai Mari-díjas művész először rendez a Dóm téren, bár táncosként többször szerepelt ezen a színpadon a Szegedi Néptáncfesztiválokon – közölte Kodácz Csengele, a fesztivál sajtóreferense szerdán az MTI-vel.
A színpadképért – melynek meghatározó eleme egy hatalmas gramofon és egy szintén óriási metronóm – Khell Zsolt díszlettervező felelt, a jelmezeket Zeke Edit készítette.

A látványos show-elemekben bővelkedő darab koreográfusa a rendező testvére, Novák Péter, akivel néhány hét múlva a Dózsa György életét feldolgozó táncjáték címszerepében találkozhat a szabadtéri játékok közönsége. A népszerű dalok Varró Dániel új fordításában szólalnak meg az ország legnagyobb szabadtéri színpadán.

A műfajilag az operett és musical határán mozogó darab főbb szerepeiben Tompos Kátyát, Széles Lászlót, Venczel Verát, Gálvölgyi Jánost, Bezerédi Zoltánt, valamint Szabó Kimmel Tamást láthatják a nézők. Az előadásban Novák Eszter tanítványai is szerepet kapnak – a rendező a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakirányának osztályvezetője.

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei programjában a Dózsa című táncjáték július 16-i premierjét követően, július 24-én operett és operagálát láthatnak a nézők, majd Bizet Carmenjét Kerényi Miklós Gábor nemzetközi szereposztással állítja színpadra július utolsó napjaiban, a záró produkció pedig a Hair lesz Bagó Bertalan rendezésében. A fesztivál kisebbik játszóhelyén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a hagyományos Szegedixie mellett a Jávor Pál életének utolsó hónapjait bemutató Kék-lila nyár című zenés darab ősbemutatója és a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Tóték című produkciója szerepel műsoron.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sotanita
2010. június 30. 10:04
idén különösen igényesre sikerült a részvevők listáját megkreálni, és emellett a jegyeket is normális sávra húzták
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását