2024. május 21. - Konstantin

14 évet kapott a salgótarjáni gyilkos

A Nógrád Megyei Bíróság elsőfokon 14 év börtönre ítélte azt a férfit, aki 2008 júliusában téglával agyonverte élettársának 15 éves húgát Salgótarjánban - közölte a testület szóvivője szerdán az MTI-vel.
2010. június 30. szerda 15:26 - HírExtra
Barsi József elmondta: a bíróság emberölés bűntettében állapította meg a 28 éves vádlott, Németh Attila bűnösségét. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész életfogytig tartó büntetés kiszabásáért és a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megállapításért, míg a vádlott és védője felmentésért, másodlagosan pedig enyhítésért fellebbezett.

A szóvivő közölte: a bíróság nem talált enyhítő körülményeket, viszont súlyosítónak találta a vádlott kitartó szándékát, a családokon belüli erőszak elszaporodását, továbbá azt, hogy a férfi a bűncselekményt próbaidőre bocsátás alatt, fegyházbüntetéséből feltételesen szabadulva követte el.

A vádirat szerint a 15 éves lány azt kérte a férfitól, hogy javasoljon olyan eldugott helyet, ahol egyik udvarlójával találkozhat; előtte - a család előtt titokban tartott - nemi viszony volt közöttük.

A lány nővérének élettársa egy Salgótarján külterületén álló, épülőfélben lévő hétvégi házat ajánlott, ott meg is kereste az egyedül tartózkodó lányt 2008. július 19-én. Miután a lány közölte, hogy véget akar vetni a viszonyuknak, a férfi egy téglával legalább négyszer-ötször fejen ütötte. A sértett halálát koponyatető- és koponyaalapi törés, valamint légzésbénulás okozta.

A férfi fojtogatni is próbálta a lányt, mert úgy látta, hogy még mozog, majd elszaladt. Ezután még aznap a lány keresésére indult a család többi tagjával együtt. Másnap visszament a tetthelyre, meggyőződött róla, hogy a lány meghalt, és akkor szólt a többieknek, hogy rátalált a holttestre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását