2023. szeptember 23. - Tekla

Pécsi egyetemi vesztegetés: Kilencen maradnak előzetesben

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügyben kilenc gyanúsított előzetes letartóztatását hosszabbította meg a Pécsi Városi Bíróság. Hajdu István, a bíróság elnöke az MTI-nek kedden elmondta: kilenc gyanúsított előzetes letartóztatását október 2-ig hosszabbította meg a bíróság.
2010. június 29. kedd 12:03 - HírExtra
Az ügyészség egy ember előzetes letartóztatásának meghosszabbítására nem tett indítványt, ő szabadlábon védekezhet - tette hozzá. Az MTI úgy tudja, hogy az utóbbi gyanúsított egyetemi dolgozó, de nem felsővezető. Rajtuk kívül további tíz ember védekezik szabadlábon.

Az NNI területi főosztályának dél-dunántúli régiója április óta folytat büntetőeljárást a PTE gazdálkodásával kapcsolatban, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. A nyomozó iroda munkatársai korábban mintegy húsz helyen tartottak házkutatást, több tárgyi bizonyítékot lefoglaltak. A bűncselekménnyel kapcsolatban összesen tízen kerültek előzetes letartóztatásba, hatan az egyetem dolgozói. Az elfogottak között van többek között a PTE gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, beszerzési osztályvezetője, valamint az egyetem három, informatikai termékekkel, irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének képviselője.

Az MTI a gyanúsítottak védőitől korábban úgy értesült, hogy az NNI feltételezései szerint az egyetemi dolgozók pénzért - különböző beszerzések során - jogtalan előnyhöz juttatták a három céget. Az ezzel kapcsolatos gyanút titkos információszerzés tette megalapozottá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását