2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Jobbik nem támogatja az afganisztáni csapaterősítést

A Jobbik nem támogatja a tervezett afganisztáni csapaterősítést, sem a misszió egy évvel való meghosszabbítását - mondta Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnöke kedden, a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.
2010. június 29. kedd 12:37 - HírExtra
A képviselő elmondta, hogy nyár végén jár le az afganisztáni misszióban résztvevő katonák mandátuma, amelyet a honvédelmi tárca újabb egy évvel hosszabbítana meg. A tárca egyúttal benyújtotta az Országgyűlés elé azt az indítványt, amely a plusz 200 fős csapaterősítést rögzíti.

A Jobbik szerint az afganisztáni részvétel "semmilyen nemzeti érdeket nem szolgál", ráadásul költséges: több mint 10 milliárd forintba kerül a tervezett csapaterősítés, amire a szükséges költségvetési fedezet még hiányzik.

A párt képviselője úgy látja: a biztonsági helyzet is folyamatosan romlik a közép-ázsiai országban és előfordulhat, hogy a magyar katonák, akik alapvetően a helyreállításban vesznek részt, harcokba bonyolódnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Julianus Barát
2010. június 29. 20:09
Teljesen felesleges nekünk ott lenni, itthon nincs katona, mert nincs rá pénz.
zoltankatonas
2010. június 29. 19:13
Őszintén szólva egyetértek! Én sem támogatom, hiszen mit keresnek kint a mieink Afganisztánban, mikor ha nekünk lenne rájuk szükségünk, ide senki sem jönne! A magyaroknak itthon a helyük! Itt is van kivel harcolni! Szebb jövőt!
fore
2010. június 29. 15:59
ki fizeti az Afganisztáni részvételt ?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását