2024. április 16. - Csongor

Fidesz: a kormány lefizette az MDF-et

Az MDF-frakciót négy év alatt kétszer mentette meg a kormánypárti többség, ez a fizetség szavazataiért - jelentette ki Balsai István, a Fidesz képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.
2008. december 3. szerda 15:20 - Hírextra
Emlékeztetett: 2004-ben, már Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt, a 24 fősből 8 főssé váló MDF-frakciót legalizálta a kormánypárti többség. Legutóbb pedig Vas János kiválása után szűnt meg az MDF frakciója, de Lengyel Zoltán belépésével, a kormánypárti többség nyílt házszabálysértésével, a folytonos működés fenntartásával ismét fizettek az MDF szavazataiért - mondta Balsai István.

A politikus szavai szerint az MSZP-MDF-koalíció szinte minden intézményrendszerben zavartalanul működik.Balsai István példaként az Országos Rádió és Televízió Testületben (ORTT) és a Fővárosi Közgyűlésben való rendszeres együttműködést hozta fel, de kitért arra is, hogy az MDF támogatta a vizitdíjat, és fellépett az arról szóló népszavazás ellen.

A Fidesz képviselője kiemelte: az MDF az interpellációs szavazásokról való távolmaradással is segíti azok elfogadását, legutóbb pedig közös költségvetési módosító indítványt jegyzett Herényi Károly frakcióvezető a szocialistákkal. Megjegyezte: az MSZP és az MDF együtt fogadott el egy olyan adómódosítót, amely az off-shore cégekből kapott osztalékot teszi adómentessé.

Gyurcsány Ferenc korábban azt ígérte, ha az Országgyűlés nem fogadja el az adótörvényeket, illetve a költségvetést, akkor lemond, ám az adótörvényeket az MDF szavazataival elfogadta a parlament.

Az MDF háromféle technikával mentette meg Gyurcsány Ferencet az adótörvények szavazásakor - fogalmazott Balsai István. Mint sorolta, Boross Péter volt miniszterelnök a szavazás előtt egyszerűen kisétált az ülésteremből, az MDF elnöke a múlt héten a szavazás elől Rómába, most pedig Stuttgartba "menekült", öt MDF-es pedig igennel szavazott az adótörvényekre.

Ha az MDF képviselői nem szavazzák meg az adótörvényeket, Gyurcsány Ferenc már nem lenne a kormány élén - szögezte le Balsai István.A politikus felidézte, hogy Orbán Viktor keddi nyilatkozata, miszerint egyik héten az SZDSZ, másik héten az MDF szavazatait vásárolja meg Gyurcsány Ferenc, milyen felháborodott nyilatkozatokat váltott ki az MDF-ből. Herényi Károly azt mondta, ha valaki tud szavazatvásárlásról, azt haladéktalanul kivizsgálják - mondta Balsai István.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált: nem érti a Fidesz és Orbán Viktor pártelnök politikáját. Véleménye szerint a Fidesz úgy nem fog tudni kormányra kerülni, ha folyamatosan az MDF-et "rugdossa".

Azzal, hogy a Fidesz néppártként "a másik néppártot rugdossa, újabb bizonyíték arra, hogy Orbán Viktor nem is akar kormányra kerülni. Az orbáni politika a szocialisták érdekeit szolgálja" - fogalmazott Herényi Károly, hozzátéve, hat éve semmi siker nem kötődik Orbán Viktor nevéhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását