2024. április 27. - Zita

Lassú apadás

Megkezdődött a lassú apadás a Hármas-Körösön; a folyó vízszintje Szarvasnál és Gyomaendrődnél egy-egy centimétert csökkent - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság
2010. június 27. vasárnap 12:50 - HírExtra
A tájékoztatás szerint a Hármas-Körösön Szarvasnál vasárnap reggel 769, Gyomaendrődnél 659 centiméteres vízállást mértek és ez egyaránt egy centiméteres csökkenést mutat az előző naphoz viszonyítva. A folyón mindazonáltal továbbra is másodfokú az árvízvédelmi készültség.

Enyhén csökkent a Hortobágy-Berettyó főcsatorna szintje is Árvízkapunál, ám ott még mindig másodfokú a riasztás.

Gyakorlatilag stagnál viszont a vízoszlop magassága a Sebes-Körösön Körösladánynál, és a Berettyón Szeghalomnál. Mindkét folyón elsőfokú a készültség. Az igazgatóság a 340 kilométer hosszúságú védvonalaiból 121 kilométeren másodfok, 68 kilométeren pedig elsőfok mellett védekeznek.

Békés megyében a belvízzel elöntött területek nagysága a csapadékos időjárás miatt 65 hektárral növekedett és elérte a 7.455 hektárt, amelyből 3.145 hektár a vetés. Az igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszából négyben másodfokon, ötben pedig a legalacsonyabb szinten védekeznek az elöntések ellen. A szivattyútelepek egy nap alatt 1,7 millió köbméter vizet emeltek át a főbefogadó folyókba és csatornákba.

Az önkormányzatok közül Gyula teljes területén másodfokon, míg Kondoroson és Telekgerendáson első fokon védekeznek a belvíz ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását