2024. április 28. - Valéria

Ipkovich György ismét polgármesterjelölt

Ismét Ipkovich Györgyöt jelölik polgármesternek a szocialisták az önkormányzati választáson Szombathelyen - jelentették be a párt sajtótájékoztatóján szombaton.
2010. június 26. szombat 14:16 - HírExtra
Pártomnak megköszönve elfogadom a jelölést, amely arra szól, hogy folytassuk azt az munkát, amit nyolc éve elkezdtünk - hangoztatta Ipkovich Gyögy, aki civilben ügyvéd, két ciklus óta Szombathely polgármestere, és tavasszal megyei listán ismét mandátumot szerzett az Országgyűlésben is.

Választási programjuk egyik legfontosabb elemeként jelölte meg a munkahelyteremtést, ami szavai szerint részben az ipar, részben a szolgáltatások, részben pedig a vállalkozások területén jelenti új munkahelyek létrehozásának elősegítését.

Hozzátette: politikailag a lehető legszélesebb összefogást kívánták megteremteni, így amellett, hogy ismét a helyi liberálisokkal "karöltve" vállalják a megméretést, segíteni kívánják a civil szervezeteket is abban, hogy a megváltoztatott választási szabályok ellenére indulhassanak a választásokon.

Egy képviselő feladata a demokrácia megvédése, ezért mi baráti segítő kezet nyújtunk a civil szervezeteknek, és két-három helyet üresen hagytunk számukra a listánkon - hangoztatta a polgármesterjelölt a sajtótájékoztatón, amelyet annak érzékeltetésére, hogy Szombathely megújulóban van, a város felújított főterén, egy szökőkút előtt tartottak.

A sajtótájékoztatón Czeglédy Csaba, Szombathely szocialista alpolgármestere bejelentette, választási szövetséget kötöttek a szombathelyi Szabadelvű Társas Kör Egyesülettel. Ennek alapján a szocialista jelöltek mellett képviselőjelöltnek választották Németh Kálmán jelenlegi alpolgármestert és Varga Tamás önkormányzati képviselőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását