2024. május 23. - Dezső

Orbán Viktort és Traian Basescut is várják a tusnádfürdői táborba

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és Traian Basescu román államfőt is várják a tusnádfürdői Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezői az idén júliusban sorra kerülő ötnapos rendezvényre, amelyen várhatóan számos magyarországi és romániai politikus, közéleti személy is részt vesz - írta pénteken a romániai magyar sajtó. A Krónika, az Új Magyar Szó című napilapok és a Transindex hírportál tudósításai szerint a Tusványos néven is emlegetett rendezvény szervezői beszámoltak a július 20-25. között huszonegyedik alkalommal sorra kerülő esemény előkészületeiről.
2010. június 25. péntek 10:50 - HírExtra
A szervezők jó esélyt látnak arra, hogy a magyar kormányfő mellett a román államfő is előadást tartson a szabadegyetemen, akárcsak tavaly, amikor Orbán és Basescu is beszélt a tusnádfürdői hallgatóság előtt. A szervezők azonban hangsúlyozták: még nem bizonyos, hogy Orbán megtartja-e az immár hagyományossá vált előadását, ugyanis miniszterelnökként már jóval bonyolultabb megszervezni erdélyi látogatását.

A táborban viszont jelen lesz az Orbán-kabinet több minisztere és államtitkára is, eddig a biztosnak tekintett vendégek közé sorolták a szervezők többek között Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, valamint Szőcs Géza kulturális, Németh Zsolt külügyi és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárokat.

A szervezők remélik, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által alapított Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum nyilvános ülésére is sor kerülhet, amelyen Markó Béla és Tőkés László, a két alapító szervezet elnökei ülnek majd közös asztalhoz.

Az erdélyi táborok programkínálatából az idén sem marad el a június 29. és július 4. között sorra kerülő EU Tábor, amit az erdélyi Marosfőn szervez meg hetedik alkalommal a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Programiroda, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a román országos sport és ifjúsági hatóság, valamint a Hargita megyei tanács. Ebben a táborban romániai magyar politikusok, szakemberek, civil és ifjúsági szervezetek vezetői beszélnek a részt vevő mintegy háromszáz fiatalnak a romániai és az európai uniós munkavállalási lehetőségekről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását