2024. május 3. - Tímea, Irma

Móratórium ellenére emelik a távjhő díját

Elfogadhatatlannak tartja az MSZP, hogy július 1-jével 11,5 százalékkal emelkedik a távfűtéses lakások hődíja Debrecenben, szemben a kormány által meghirdetett közüzemidíj-moratóriummal - mondta Madarasi István (MSZP), a városi önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke szerdai debreceni sajtótájékoztatóján.
2010. június 23. szerda 16:47 - HírExtra
A politikus szerint az önkormányzati tulajdonú Vagyonkezelő Holdinghoz tartozó Debreceni Hőszolgáltató Zrt. a több száz milliós nyereségét akarja szinten tartani, ezért minden terhet a fogyasztókra, Debrecen lakosaira hárít át. Debrecenben az áremelés mintegy 31 ezer háztartást és 2300 közületi fogyasztót érint, utóbbiak már április óta emelt díjakat fizetnek - fűzte hozzá.

Kifejtette: a hőszolgáltató indoklása szerint azért van szükség az áremelésre, mert e nélkül 188 millió forintos többletköltsége lenne a cégnek 2010-ben. A szocialista képviselő szerint viszont az áremelkedés miatt - számításaik alapján - 210 millió forintos többletbevételre tesz szert a társaság év végéig.

"Ezzel az önkormányzat a vagyonkezelőn keresztül burkoltan többletbevételre tesz szert, amit később másba forgatnak be" - állította Madarasi István.

A szocialista frakció a hőszolgáltató díjai mellett kezdeményezni fogja a városi víz- és csatornadíjak felülvizsgálatát is, mert megítélésük szerint a Debreceni Vízmű Zrt. esetében is felvetődik az, hogy túl nagy nyereség van beépítve az árakba.

Madarasi István véleménye szerint látható, hogy éles ellentmondás feszül a Fidesz-kormány miniszterének, Fellegi Tamásnak a szavai és a debreceni fideszes városvezetés által követett politika között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását