2024. május 7. - Gizella
Képviselők zsebében turkálni mindig kifizetődő, aktuális összeállításunkban így arra kerestük a választ: ki az az országgyűlési tag, aki a legtöbb pénzzel tartozik barátainak, rokonainak, vagy épp kedvenc bankjának.
2010. június 23. szerda 07:15 - Nagy András
Képviselők zsebében turkálni mindig kifizetődő, aktuális összeállításunkban így arra kerestük a választ: melyik az az országgyűlési tag, aki a legtöbb pénzzel tartozik barátainak, rokonainak, vagy épp kedvenc bankjának. Bár a top ötbe csak élvonalbeli politikusok fértek be, nagyon ne sajnáljuk őket. Se.

Antipopulista összeállítás következik, hiszen honanyák és honatyák anyagi helyzete kapcsán inkább busás vagyonokról, valamint jogtalanul felvett, esetleg sufniban rejtegetett milliókról szokás megemlékezni, mi viszont elsősorban a „Tartozások” rovatban vájkáltunk, mikor vettük a fáradságot és végignyálaztuk mind a 386 országgyűlési képviselő vadonatúj vagyonnyilatkozatát…

5. Értelem és értetlen: Bárándy Gergely 59 milliós tartozása

Listánk ötödik helyére a Bárándy-dinasztia legifjabb tagja Dr. Bárándy Gergely került. A következő évek egyik legígéretesebbnek tartott szocialista politikusa zsenge kora ellenére már közel hatvanmillió forint tartozást halmozott fel. Ezt úgy sikerült elérnie, hogy felvett 29 millió egyszázezer forint szabadfelhasználású hitelt, valamint kerített egy 148 ezer svájci frankos, szintén szabadfelhasználású devizatartozást. Ez mai árfolyamon számolva, a forintos gondokat is hozzáadva kereken 59 millió 348 ezer 650 forint terhet jelent. A mindössze 34 esztendős képviselőnek ezzel együtt sem okozhat gondot az alvás: az ország legismertebb és legfelkapottabb jogászcsaládjának sarjaként aligha forgolódik álmatlanul esténként.

4. Restancia Rogán módra: 60 milliós adósság

Ki gondolta volna, hogy a belváros polgármesterének kerek hatvan millió forint pénzintézettel szembeni tartozása van? Mi aztán biztosan. Félteni azért nem féltjük a hírek szerint a főpolgármester jelöltségért még Tarlós Istvánnal is rivalizáló egykori Fidelitas és Fidesz alelnököt. Belváros-Lipótváros önkormányzatának vezetéséért havi bruttó 618, országgyűlési munkájáért pedig további 510 ezer forint fizetésben részesül, plusz 278 ezer forint „egyéb javadalmazásban”. Emellé sorolható még közel négymilliós takarékbetétkönyve, valamint számos ingatlan, egy nagyértékű festmény, és egy Audi A3-as gépkocsi is.

3. A megbízható meglepetésember: Tóth József 62 milliós hitele

Az egyetlen szocialista képviselő, aki különösebb gond nélkül egyéni mandátumhoz jutott tavasszal, vagyonbevallásában feltünteti, hogy családtagjai lakásépítését finanszírozandó, összesen 62 millió 31 ezer 357 forint devizahitelt kell visszafizetnie valamely pénzintézetnek. A jólelkűségnek ára van, mondhatnánk, mindazonáltal Tóthnak is van miből meríteni, ha pénzforrás után kell nézni. XIII. kerületi polgármesterként havi bruttó 592 ezret, a Közép Magyarországi Fejlesztési Tanács társelnökeként pedig évi bruttó 900 ezer forintot vehet kézhez, képviselő tiszteletdíjáról nem beszélve, amelyet azonban nem tüntet fel nyilatkozatában.

2. Könnyen jött, könnyen megy: Gyurcsány Ferenc 65 milliós hátraléka

Gyurcsány Ferenc – papíron – továbbra is ötven négyzetméteres pápai lakásában él, tavaly azonban beszerzett egy majd’ 270 négyzetméteres lakóházat Kötcsén, az Orbán Viktor féle polgári piknikeknek is otthont adó üdülővel szemben, így feleségével, Dobrev Klárával most az arra felvett 65 millió forintos hitelt nyögik. Nyögdécselik. Mint a dokumentumból kiderül, igen könnyen könnyen kaphatták a kölcsönt, hisz a 100 százalékban a Gyurcsány birtokában álló Altus Befektetési Zrt. 44 millió forint osztalékot fizetett ki neki 2009-ben, így a hiteltörlesztésbe a válság ellenére sem igen rokkan bele a família. Pedig az ex kormányfő képviselői jövedelmét hosszú ideje nem veszi fel.

1. Példás hitelesség: Kósa Lajos 86 milliós hátraléka

Listánk trónjára a „városában”, Debrecenben sokak által csak Lali királyként emlegetett Kósa Lajos ülhet fel, ez nem vitás. A Fidesz-alelnökeként is működő Kósa változatos formában adósodott el az elmúlt években: lakásvásárlásra 24 millió 800 ezer, felújításra 39 millió 800 ezer forint hitelt vett fel, „egyéb kölcsön” gyanánt további 12 millióért folyamodott bankjához, s magánszeméllyel szemben is tartozik 10 millióval. Ez összesen több mint 86 és fél milliós adósságot jelent számára. Íme, a példamutató városvezető: hírek szerint Debrecen a legeladósodottabb települések egyike.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását