2024. május 19. - Ivó, Milán

Furcsaságok a politikusok vagyonnyilatkozataiban

Az új parlamenti képviselők közül többeknek van jelentős földtulajdona, közte szemétlerakó, homokbánya, víztároló és vízfolyás, de vannak olyanok is, akiknek szinte semmijük nincs. Sok új képviselő birtokol motort, néhányan traktort és egynek motorcsónakja is van. Az egyik fideszes képviselő a szerencsejáték-nyereményét is feltüntette a vagyonnyilatkozatában.
2010. június 16. szerda 08:46 - HírExtra
Kiss Sándor jobbikos gyógyszerésznek húsz településen vannak földjei, erdői, legelői, mocsara Kelet-Magyarországon, többek közt Apagyon, Bökönyön, Kállósemjénben, Bózsván, Bökönyön, Ófehértón, Tiszaeszláron, Ramocsházán, Nyírmihálydin, Darnón, Rozsályon, Encsencsen, Győrteleken, Nyírgyulajon, Piricsén, Napkoron, Laskodon és Vámosújfalun. Baktalórántházán van egy szemétlerakója is. B. Nagy Lászlónak (Fidesz) Röszke környékén és Délegyházán is van több mint százezer négyzet méter földje.

Bagdy Gábor (KDNP) Pest és Nógrád megyében birtokol szántót, gyümölcsöst, szőlőket, nádast, kertet, és gyepet. Balázs Józsefnek (Fidesz) Nagyrédén vannak kertjei és szőlői - több ezer négyzetméteren - övé egy víztároló negyede is.

Varga Gábor (Fidesz) húsz szántót, legelőt, nádast tudhat magának, amelynek többsége Cece környékén van. A politikusnak van egy vízfolyása is.

Varga Gézának (Jobbik) Galgahévízen van 13 szántója. Vantara Gyula (Fidesz) egyebek mellett egy homokbányát is birtokol. Pintér László (Fidesz) Kerkakutason 15 különböző szántóval, telekkel, erdővel, gyeppel rendelkezik.

A politikusnak van egy traktora is, amit még 1996-ban vett. Traktort egyébként Simonka György(Fidesz) és Sneider Tamás (Jobbik)is feltüntet a vagyonnyilatkozatában.

Az interneten elérhető dokumentumok szerint több új képviselőnek is van motorja: Szólláth Tibor Zoltánnak (Fidesz) egy Pannónia, Kiss Sándornak (Jobbik) és Nagy Csabának (Fidesz) Simson, Tamás Barnabásnak (Fidesz) egy Keeway Super Shadow, Kocsis Máténak (Fidesz) egy Gilera Runner 50, Riz Gábornak (Fidesz) egy Honda PC 800, Borkai Zsoltnak (Fidesz) és L. Simon Lászlónak (Fidesz) pedig Yamaha.

Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) egy Bayliner Capri Cuddy motorcsónakot tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában.

Murányi Levente (Jobbik) a nagy értékű járművek közt egy Jaguár XJ 40-et nevezett meg, frakciótársának Schön Péternek két Land Roverje van: egy Discovery és Defender. A szintén jobbikos Pörzse Sándor vagyonnyilatkozatában három autó is szerepel, egy Chevrolet, Kia és egy Suzuki.

Több új képviselő is a könyveit tartja értéknek, ezért ezeket is beírta a dokumentumba. Gyutai Csaba (Fidesz) háromezer, Szilágyi László (LMP) 2500, Nyikos László (Jobbik) ezer könyvet írt be a vagyonnyilatkozatába, Németh Zoltán (Fidesz) darabszám nélkül nevezte meg a könyvgyűjteményét.

Sáringer-Kenyeres Tamás (KDNP) antik bútorokat, festményeket, ezüst étkészletet írt be az értékek közé, Kocsis Máté (Fidesz) egy Szász Endre festményt.

Bábiné Szottfried Gabriella (Fidesz) egy 754 ezer forintos szerencsejáték nyereményt is jelzett a dokumentumban.

Vannak olyan képviselők, akiknek szinte alig van valamijük, amit fel tudnak tüntetni a vagyonnyilatkozatban. Dorosz Dávidnak (LMP) semmilyen tulajdona nincs, mindössze 8.142 forint megtakarítása. Utóbbit egyébként nem kellene beleírnia a dokumentumba.

A nyilatkozat szerint Vágó Gábor (LMP) sem rendelkezik tulajdonnal. Ő azt tartotta fontosnak beírni, hogy 25 ezer forint a megtakarítása és ajándékként könyvet 1500, kitűzőt pedig 150 forint értékben kapott.

Farkas Gergelynek (Jobbik) szintén nincs olyan tulajdona, amiről nyilatkoznia kellene, ahogyan Szilágyi Györgynek (Jobbik) és Z. Kárpáti Dánielnek (Jobbik) sem.

Több új képviselőnek ingatlana nincs, csak autója van. Közéjük tartozik Kucsák László (Fidesz), aki egy Opel Astrát, Samu Tamás Gergő (Jobbik), aki egy 5-ös BMW-t, valamint Staudt Gábor (Jobbik), aki egy Mazda 3-ast birtokol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását