2024. május 14. - Bonifác

Avatják az új gyerekvasutasokat

Véget ér a tanév a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton is, a frissen végzett gyermekvasutasokat ünnepélyes keretek között avatja fel szombaton a MÁV Zrt. vezérigazgatója Hűvösvölgyben.
2008. június 13. péntek 07:19 - Hírextra
A 60 éves Gyermekvasút egyik legszebb hagyománya a kis vasutasok avatása, amelyre minden esztendőben a tanév végén kerül sor. Idén összesen 130-an tesznek ünnepélyes fogadalmat a MÁV Zrt., valamint a szülők, barátok és meghívott vendégek jelenlétében.

A gyermekvasutas közösség 15 csoportból áll. Egy-egy csoport tagjai mindig azonos napokon járnak szolgálatba, közös feladatokat vállalnak és együtt vesznek rész különböző szabadidős programokon. A csoportok közösségi életét középiskolás korú ifivezetők irányítják.

A gyermekvasutasok szolgálatukat felnőtt állomásfőnökök és vonatvezetők felügyelete mellett végzik - tájékoztatta az MTI-t a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. A mozdonyvezetők, a gőzmozdony fűtője és a technikai hátteret biztosítók szintén felnőtt dolgozók.

Az a 10-14 éves gyerek lehet vasutas, aki megfelel az orvosi alkalmassági vizsgálaton, elvégzi a tanfolyamot, jó tanulmányi eredményt mutat fel, valamint szülei és iskolája engedélyezi számára a rendszeres szolgálatba járást.

A témáról részletes információ a www.gyermekvasut.hu internetes oldalon található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását