2024. április 27. - Zita

Pokolgépes merénylet Isztambulban, három halott

Pokolgépes merényletet követtek el a törökországi Isztambulban kedd reggel egy katonákat szállító autóbusz ellen, a robbantásban három ember életét vesztette - jelentette a CNN Türk hírtelevízió.
2010. június 22. kedd 08:32 - HírExtra
Médiabeszámolók szerint a terrorcselekményt egy katonai lakótelep közelében hajtották végre. A merényletet feltehetően kurd lázadók hajtották végre egy nappal azután, hogy a török hadsereg bejelentette: nagy erőket, köztük elit alakulatokat vezényelt az Irakkal határos területre a hadsereg és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyvereseinek egyre hevesebbé váló összecsapásai miatt. A PKK a hétvégén 11 katonát ölt meg, hétfőn este pedig egy újabb katona esett el a lázadók egy akciójában.

Az utóbbi hetekben ismét fellángoltak az összecsapások Törökország délkeleti, zömmel kurdok lakta vidékein a hadsereg és a lázadók között. A PKK fegyveresei a melegebb időjárás beköszöntével egyre gyakrabban szivárognak át Irakból török területre, s hajtanak végre rajtaütéseket katonai vagy rendőri célpontok ellen.

A PKK nemrég felmondta a tavaly meghirdetett egyoldalú tűzszünetet, és felújította fegyveres támadásait. Ezt azzal indokolta, hogy a hadsereg offenzívát kezdett a kurdok állásai ellen, illetve hogy az ankarai kormány akadályozza a több évtizedes konfliktus politikai megoldását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását