2024. június 5. - Fatime

Az olaszoknál gondok vannak a fociban?

Nem hibáztatja a dél-afrikai futball-világbajnokságon eddig gyengén szereplő, címvédő olasz válogatott játékosait Giancarlo Abete, az itáliai szövetség elnöke. A sportvezető szerint az ország labdarúgásában mindenhol gondok vannak.
2010. június 22. kedd 08:00 - HírExtra
"Olyan problémával állunk szemben, amelyre a vb után fogunk majd reagálni - fogalmazott Abete. - Ugyanakkor ez nem egy vagy két konkrét játékos hibája, sokkal nagyobb a baj. Generációs változáson esünk át, s vannak gondok az utánpótlás vonalon, valamint az U21-es korosztálynál is."

Az olaszok 1-1-es döntetlent játszottak első, Paraguay elleni összecsapásukon, majd hatalmas meglepetésre szintén 1-1-el zárták az Új-Zélanddal megvívott csatát. Így csütörtökön mindenképpen nyerniük kell Szlovákia ellen az utolsó körben ahhoz, hogy biztosítsák helyüket a nyolcaddöntőben.
"Még mindig könnyedén továbbjuthatunk - mondta Abete. - Nem lövünk sok gólt, ezért ha az ellenfél szerzi meg a vezetést, akkor mindig nehezebben tudunk fordítani. Nagy baj van a befejezéseinkkel."
Ha Olaszország és Új-Zéland is döntetlennel zárja az utolsó csoportmérkőzését, akkor sorsolással döntik el, hogy melyik együttes folytathatja szereplését a vb-n.

"Ismerem a szabályokat, de gondolni sem merek erre az eshetőségre" - nyilatkozta ezzel kapcsolatban az olasz sportvezető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását