2024. április 20. - Tivadar

A bírón múlt a tegnap esti meccs?

Oscar Tabárez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a dél-afrikaiak felett aratott 3-0-s győzelmet követően kijelentette: csapata bármelyik ellenfelét képes lehet felülmúlni a világbajnokságon.
2010. június 17. csütörtök 09:25 - HírExtra
Carlos Alberto Parreira, a házigazda dél-afrikaiak brazil szakvezetője ugyanakkor még a szerdai mérkőzéssel foglalkozott, abból is a játékvezető ténykedését emelte ki, a torna legrosszabb bírójának nevezve a svájci Massimo Busaccát.

"Nagyon örülünk, mert történelmet írtunk ezzel a várva várt sikerrel - utalt Tabárez arra, hogy Uruguay 1990 óta először nyert vb-mérkőzést. - Fantasztikus a csapat, az egész országért, főleg a fiatalokért küzd, akik eddig még nem láttak uruguayi győzelmet vb-n. Jó csapaton kerekedtünk felül, amelynek volt esélye arra, hogy megváltoztassa a helyzetet. Semmi sem dőlt el a csoportban, de jelentős lépést tettünk a továbbjutás felé."

A lehetséges végállomást illetően Tabárez így fogalmazott:

"Nagyon összetartó a csapatunk, motivált, jó játékosok alkotják, akiknek azonban még egy kis nyugalomra, derűre van szükségük ahhoz, hogy a fontos pillanatokban jó döntéseket hozzanak. Meglátjuk, mit eredményez majd a játékunkban a dél-afrikaiak elleni győzelem, de én úgy vélem, előre fogunk lépni. Vannak a vb-mezőnyben a miénknél jobb csapatok, ezzel együtt meg vagyok győződve róla, hogy bárkit legyőzhetünk."

"Az eredmény nem tükrözi a játék képét. Szomorú és csalódott vagyok, legjobban a 3-0-s különbség zavar - kezdte értékelését Parreira. - Az öltözőben azt mondtam a játékosaimnak, hogy még nincs veszve minden, fontos lehet a franciák elleni utolsó meccs. A két csapat között Forlán jelentette a különbséget, első gólja fantasztikus volt, mellyel szemben kapusunk semmit sem tehetett. A mérkőzés azt bizonyította, hogy az uruguayi válogatott tapasztaltabb a miénknél.

Megpróbáltunk visszakapaszkodni, de a bíró kitalált egy tizenegyest, emiatt tíz emberre fogyatkoztunk. Nehéz helyzetbe kerültünk éppen akkor, amikor újabb csatárt akartam behozni. A torna kezdete óta ez a bíró volt a legrosszabb. Már a találkozó elejétől rossz döntéseket hozott, például jogtalan sárga lapot osztott ki. Remélem, többet nem látjuk a tornán."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását