2024. május 18. - Erik, Alexandra

Centralizálódik az Unió

Egyre szélesebb körű az egyetértés az európai uniós tagországok között arról, hogy milyen módon lehet növelni a gazdaságpolitikai együttműködést az EU-ban - hangoztatta José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén.
2010. június 15. kedd 20:03 - HírExtra
A tagországok állam- és kormányfői csütörtökön találkoznak Brüsszelben, és egyik fő témájuk a koordináció - az uniós szakzsargon szerint a gazdasági kormányzás - fokozása lesz. Az EP legnagyobb frakcióinak vezetői ugyanakkor strasbourgi közös nyilatkozatukban arra intettek, hogy a közös gazdaságpolitikai törekvések irányítását az Európai Bizottságra kell bízni.

Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök előző nap szintén állást foglalt az uniós tagországok közti gazdaságpolitikai együttműködés szorosabbá tétele mellett, ám a frakcióvezetők szerint ennek irányítását az EU végrehajtó testületére kell hagyni, nem pedig a nemzeti érdekektől vezérelt tagállamokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását