2024. május 3. - Tímea, Irma

A szép játék elmaradt - vb-összefoglaló

Aki számottevő izgalmat élt át a tegnapi vb-mérkőzések alatt, az tartsa távol magát a hullámvasutaktól. Nem rágtuk le a körmünket. Zömmel.
2010. június 15. kedd 07:38 - Gyülvészi András
A szerencse döntött (Hollandia-Dánia: 2-0)

Hollandia nem volt kreatív, viszont volt szerencséjük. Dánia az első félidőben felvette a kesztyűt, aztán megnyerték a meccset a hollandoknak. Az öngólból kovácsolt hátrányból nem tudott fölállni a csapat. Egy beívelés után Simon Poulsen nekifejelte a labdát Agger hátának, ahonnan egyenesen saját kapujába csorgott a labda. Dán öngóllal (Agger) vezetett Hollandia.

A második gól is inkább mondható szerencsésnek, mintsem teljesen tudatos figurából kibontakozó eseménynek. Elia egy indítást követően kapufára lőtte a labdát Sörensen mellett, ahonnan egyenesen Dirk Kuythoz pattant (pedig pattanhatott volna éppen két dánhoz is), aki két méterről szerezte a hollandok második gólját.

A felszabadult holland csapat egyre szebb támadásokat vezetett, a mérkőzés végén a gólvonalról látványosan mentett az öngólért felelős Poulsen.

Küzdött a két csapat, de kínos bakik tarkították a játékot, amik egyértelműen rosszat tettek a színvonalnak.

Volt már szebb is (Japán-Kamerun: 1-0)

Az első félidő erős csalódás. Volt két-három lövés és masszív unalom. Viszont láttunk gólt, ami ezen a vb-n ritkaság számban megy és értékelendő. Akinek a méret számít, annak el is mondom, hogy erős három méterről érkezett Honda gólja és bár a labdaátvétel szemrevaló volt, szépségdíjat nem fog kapni a találat.

Első szöglet a második félidőben. Hurrá!
Azért Eto’o megforgat három japánt, majd bead, de végül kimarad a lehetőség. Láthattunk még labdában majdnem hasra esést is, ami szimbóluma lehetne a látott játéknak.

A másodiki félidőben volt még kapufa mind a japán, mind a kameruni csapat részéről. Kamerun kicsit későn ébredt.

Japán egy csatárral, mint egy fegyelmezett ázsiai gyártmányú háztartási gép elvégezte a feladatát. Annyit tett, amennyit kellett. Kettőből egyet lőttek be, ami ezen a napon pont elég volt a szörnyen tompán játszó Kamerun ellen. Kiderült: Eto’o egymaga nem nyerhet mérkőzést.

Ezzel megszületett Japán első Ázsián kívüli világbajnoki sikere. Dánia és Hollandia vár rájuk. Kamerun mattot adott magának. Se fantázia, se lendület. Nem hinném, hogy formaidőzítésre játszottak, vagy ha mégis, a kirobbanó teljesítményre, úgy tűnik, csak a hazafelé vezető úton lesznek már képesek. Nagy csalódás volt a mérkőzés, főleg Kamerun miatt.

Izgalmas végjáték (Olaszország-Paraguay: 1-1)

Szakadt az eső a két védekezéséről híres csapat mérkőzésén, akiktől amúgy sem vártunk gólzáport. Bár negyed órán keresztül úgy tűnt, hogy még találatot is szerezhetnek az olaszok, de ez csak remény maradt. A harmincadik percre a csapatok visszavettek, és teljes erővel védeni kezdték a 0-0-át. Paraguay kemény belépőkkel.

Bő öt perccel az első félidő vége előtt Alcaraz két olasz közül (Cannavaro föl sem ment.) gólt fejelt egy beívelésből. Meglepetés: a félidőben vezet Paraguay. A szünetben az m1 nagyszerű zenés klippet mutatott be szép lassításokból összevágva. Jó pont.

De Rossi egy szöglet után a 63. percben egyenlít Villar kapus hibájának köszönhetően. Ez is meglepetés. Az olaszok nem táamdtak jól, viszont a paraguayiak nagyon jól védekeztek, nyilván ezt a szituációt kivéve.

Az egyenlítést követően élénkebbé vált az olaszok játéka, de ott maradt a veszély a paraguayiakban is.

A mérkőzés végére egyszerre támadók lepték el a pályát. Mindenki győzni akart, az olaszok nyomtak is. A második félidőben mindkét csapat jól játszott, és igazságosan megosztoztak a pontokon. Szinte biztos, hogy a két továbbjutó csapott össze. A csoport másik két csapata Új-Zéland és Szlovákia holnap fog találkozni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását