2024. május 2. - Zsigmond

Már az elmúlt 60 évet számoltatná el a Jobbik

A Jobbik az elmúlt 60 év politikai bűnöseinek elszámoltatását kezdeményezi a kormánytöbbségnél. Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn, a parlament épületében tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a társadalmi igazságosság érdekében elkerülhetetlen, hogy valamennyi, a magyar nemzet ellen bűncselekményt elkövető politikai bűnözőt felelősségre vonják.
2010. június 14. hétfő 15:28 - HírExtra
A politikus szerint erre azért is lehetőség van, mert a holokauszt nevében nyolcvanéves emberekkel is megteszik ugyanezt.

Egy konkrét esetet kiemelve megjegyezte: a Jobbik frakciója nagy megrökönyödéssel értesült arról, hogy az 1956-os megtorlásokat belügyminiszterként irányító Biszku Béla letiltotta a "munkásságáról" szóló dokumentumfilmet, így azt nem lehetett levetíteni az Uránia moziban.

A Jobbik ezért arra kéri a Fideszt, hogy az elmúlt 60 évre kiterjedő elszámoltatás egyik első lépéseként vizsgálja meg, Biszku Béla mekkora és milyen állami támogatásokat kapott az elmúlt időszakban, illetve jelenleg is "sztárnyugdíjon tengeti-e az életét" - fejtette ki Szilágyi Görgy.

Hozzátette: pártja követeli a fenti állami kiadások visszavonását is, amennyiben azt Biszku Béla jogtalanul vette fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását