2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az elfogott Moszad-ügynök kálváriája

Varsó Németországnak akarja kiadni az állítólagos Moszad-ügynököt, annak ellenére, hogy Izrael is igényt tart a férfire - közölte hétfőn Monika Lewandowska ügyészségi szóvivő. Uri Brodskyt június 4-én vették őrizetbe a varsói repülőtéren, miután Németország európai elfogatóparancsot adatott ki ellene.
2010. június 14. hétfő 18:58 - HírExtra
zzal vádolják, hogy szerepet játszott egy Hamász-vezető januári meggyilkolásában. A gyilkosságot végrehajtó kommandónak 27 tagja volt, akik zömmel hamis európai útlevéllel utaztak. A gyanú szerint az izraeli Moszad ügynökei voltak, akik egy dubaji szállodában végeztek Mahmúd al-Mabhúh Hamász-parancsnokkal.

A varsói körzeti bíróság június 6-án elrendelte Brodsky negyven napi vizsgálati fogságát. A lengyel államügyészség már be is nyújtotta a varsói bíróságnak a Németországnak kedvező kiadatási kérvényt.

Brodsky ellen Németországban hivatalosan nem a gyilkosságban való részvétel miatt folyik nyomozás, hanem "titkosszolgálati ügynöki tevékenység" miatt. 2009 tavaszán egy másik feltételezett Moszad-ügynöknek nyújtott segítséget, hogy Kölnben útlevélhez jusson. A Michael Bodenheimer névre kiállított útlevéllel a különítményesek egyike röviddel a gyilkosság előtt beutazott Dubajba, majd nem sokkal a támadás után távozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását