2024. május 3. - Tímea, Irma

Rósa Dénes meglepődött

Rósa Dénest, az FTC futballistáját kérdeztük a világbajnokságról. Dénes az olaszoknak szurkol. Nem! A spanyoloknak. Na de mi az igazság? Ez itt most kiderül.
2010. június 12. szombat 15:23 - Győry S. József
Melyik csapatnak szurkolsz?

Olasz drukker vagyok, nekik most is szorítok, de a spanyol csapatot nagyon szimpatikusnak tartom, nekik is fogok szurkolni. Azt is tudni kell azonban, hogy én olyan drukker vagyok, aki meccs közben változtatja a véleményét, általában a gyengébbik csapatnak szoktam szurkolni.

Ki a kedvenc spanyol játékosod?

Nem nagyon tudok senkit sem kiemelni, bár mondjuk a középpályás Alonso játékát nagyon kedvelem a Liverpoolban is. Angliai idegenlégióskodásom alatt volt szerencsém látni élőben is a játékát, hihetetlenül érett, tudatos, technikás játékost ismertem meg benne, akinek a meccseit csak az ő személye miatt is érdemes nézni. Ő az a játékos, aki engem is meg tud lepni egy váratlan labdával, vagy helyzetfelismeréssel, amire amúgy nagyon kevesen képesek.

Igaz hogy csak most kezdődött el a vébé, de a végén ki lehet a befutó? Mire tippelsz?

Ez azért egy nagyon-nagyon nehéz kérdés, mert számtalan jó csapat van kint a tornán. Felvetődött az is, hogy a francia válogatott luxuskörülmények között lakik, ez a hír elég nagy botrányt kavart a saját hazájukban. Ebből is látszik különben, hogy a francia válogatott hosszútávra tervezi a kint létét, biztosak benne, hogy továbbjutnak a vébén. A luxuskörülmények azért kellenek, hogy minden kényelmük biztosítva legyen az adott helyen. De összességében, mint említettem, nem tudok kiemelni egy esélyes csapatot sem. Nüánszok fognak dönteni.

Mi a véleményed Dél-Afrikáról?

Nagy meglepetés volt számomra, amikor kiderült, hogy ők rendezhetik meg a versenyt. Persze nem mondanék igazat azzal, ha azt mondanám, figyelemmel kísértem a készülődést, tehát a stadionok építését. azt viszont elismerem, hogy ez a régió megérdemli azt, hogy komoly infrastrukturális fejlődésnek induljon, hiszen tudom, hogy nagyon nagy a szegénység odakint.

Hallottam a híreket, mely arról szólt, hogy kínai újságírókat raboltak ki, ami már most sem vet jó fényt a vébére attól függetlenül, hogy ez a sajnálatos tény elő fordulhatna máshol is. Meglepődtem tehát a döntésen, de remélem, hogy felnőttek a feladathoz és mindent megtesznek a háborítatlan lebonyolítás érdekében.

Hol fogsz szurkolni az éppen aktuális, kedvenc csapatodnak?

Még egyenlőre nem tudom, de szerintem nagyobb társaságban fogok szurkolni, és ha lehet, nem otthon. Lassan elkezdődnek az edzések is, és ez befolyásolni fogja a szabadidőmet is. Ha edzőtáborban vagyok, akkor persze a csapattal fogom figyelemmel követni az eseményeket.

Mi a véleményed a Fradi idei teljesítményéről? Hetedikek lettetek a bajnokságban.

Ahogyan az őszi szezon után álltunk, ez az eredmény mindenképpen előrelépésnek számít, amiért a téli felkészülésen sikerült a legtöbbet nyújtanunk. Ettől függetlenül mindent megteszünk a következő szezonban a még jobb eredmény érdekében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását