2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Debreceni hallgatót választottak a HÖOK élére

Körösparti Péter eddigi ügyvezető elnököt választotta év végéig vezetővé a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati, budapesti rendkívüli tisztújító közgyűlésén.
2010. június 12. szombat 17:02 - HírExtra
A posztért Körösparti Péter, a Debreceni Egyetem hallgatója egyedüli jelöltként indult. Mint az MTI-nek a voksolás után elmondta: 298 igen és 38 nem szavazattal választották meg a hallgatói szervezet vezetőjének.

A közgyűlésen határoztak két távozó elnökségi tag pótlásáról is: így a testületbe került egy hallgató a Miskolci Egyetemről és egy tag az Eötvös Lóránt Tudományegyetemről.

A HÖOK élén januártól, két éven át, Nagy Dávid, a győri egyetem közgazdász hallgatója áll majd. Miskolczi Norbert a szervezet elnöke, akinek a mandátuma év végén járt volna le, személyes okokra hivatkozva mondott le május elején. Ekkor vette át harminc napra az ügyek intézését ügyvezető elnökként Körösparti Péter, s ennek lejártával kellett dönteni arról, hogy a hátra lévő időben ki vezeti a szervezetet.

Körösparti Péter az MTI-nek terveiről korábban elmondta, hogy az elkövetkező hat hónapban szeretnének partneri kapcsolatot kiépíteni az oktatási államtitkársággal. Közreműködnének abban a hallgatói felmérésben is, amely az oktatás és a munkaerőpiac kapcsolatát térképezi fel, és készülnek egy saját felméréssel is arról, miként érzik magukat a hallgatók az egyetemeken. Ez utóbbi felmérés az év végéig lezárulhat - jelezte.

Szeretnék átnézni a szervezet alapszabályát, hogy mennyire hatékony a struktúra, és tervezik a honlap megújítását is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását