2024. április 18. - Andrea, Ilma

Támadó futball kell!

Dragóner Attilát, az FTC védőjét kérdeztük a vébéről, aki a hazai futballal kapcsolatban is szokatlan kritikával állt elő. A lába még gipszben van, de a közvetítéseket mindenképpen figyelemmel fogja kísérni.
2010. június 11. péntek 07:57 - Győry S. József
Melyik csapatnak fogsz szurkolni?

Csak egy csapatot nem igazán tudnék kiemelni. Több gárdának is szurkolok, ők az angolok, a spanyolok, az argentinok - s minden meccs előtt találok magamnak egy éppen aktuális kedvencet, hiszen úgy érdemes nézni a meccseket, hogy egy csapatot mindenképpen favorizál az ember. Az előbb felsorolt csapatoknak mindenképpen szurkolni fogok.

Mi a közös ebben a három csapatban?

Igazából még Portugáliát is hozzávenném ehhez a hármashoz - ami igazából így egy négyesre bővült ki -, mivel mindegyikhez egy személyes emlék köt. Portugáliában játszottam, a spanyolok ellen is játszottam a válogatottban és nagyon tetszik a futballjuk, Argentína az egy régi szívügyem, csak úgy, mint az angolok. Ezeknek a csapatoknak ezért fogok szorítani.

A magyar válogatottnak mennyi esélye lenne az idei vébén?

Úgy gondolom, hogy egyrészt nagyon erős a vébé mezőnye, a másik pedig, hogy a bajnokság végén sok sérülés van, valamint fáradtak is vagyunk. Lehetséges, hogy egy-egy meccset nüanszok fognak eldönteni, illetve az afrikai kontinensen még nem volt világbajnokság, ez mindenképpen újdonság lesz. Összességében úgy gondolom, hogy pontot szereznénk, de továbbjutási esélyünk nem lenne.

Hogy esélyünk legyen a hazánk szempontunkból fiktív vébén, miben kellene változtatnunk?

Ez egy roppant nehéz kérdés. Az egyik legfontosabb dolog az utánpótlás nevelés lenne. A másik pedig az, hogy azok a játékosok, akik a válogatott keretét alkotják, külföldön játszanak, és vannak közöttük olyanok, akik a csapatuk húzóembereinek számítanak: ezt a csapatot kellene megfelelően összekovácsolni, úgy hogy minden játékos a saját posztjára kerüljön, és a magyar színekért a szívüket-lelküket kitegyék a győzelem érdekében.

Az U21-es válogatott igen szép, talán nem is várt eredményt ért el. Mocorogna az utánpótlás?


Amikor 1996-ban kijutottunk az atlantai olimpiára, akkor is azt mondták, hogy ennek a csapatnak kell következnie, bennük látták a tüzet: nem így történt. Ha nem is mindenkit, de folyamatosan be kell építeni a válogatottba azokat a fiatal játékosokat, akik hosszútávon képesek az elvárt teljesítményt nyújtani. A jövő útja az, hogy megtaláljuk azoknak a rutinos játékosoknak az arányát, akik nemzetközi szinten is letettek valamit az asztalra, azokkal a fiatal játékosokkal, akik helyet követelnek maguknak és lehet rájuk számítani.

Ez a Hollandia ellen elszenvedett 6-1-es kudarcnál még nem látszott.

Hogy őszinte legyek, az utóbbi időben ilyen gyengén még nem láttam játszani a válogatottat. Azt, hogy ennek mi az oka, ezt nagyon sokáig lehetne taglalni. Úgy gondolom, hogy a németek és a hollandok elleni meccset nem lett volna kötelező lejátszani, de ha már lejátszottuk, akkor mindenképpen egy színesebb, acélosabb csapatot láttam volna szívesebben a pályán. Mindenesetre sajnálom a fiúkat, mert nem hiszem, hogy úgy mentek volna ki bármelyik mérkőzésen a pályára, hogy félvállról vették volna a meccset.

Kanyarodjunk vissza egy picit a vébéhez. Mennyire volt szerencsés választás Dél-Afrika?

Én bízom abban, hogy a FIFA elöljárói körültekintően döntöttek, illetve azt is remélem, hogy nem lesz olyan esemény, ami az Afrikai Kupát beárnyékolta. Remélem, hogy a szervezők minden biztonsági intézkedésre odafigyelnek elsősorban a szurkolók miatt – hiszen értük kerül megrendezésre a vébé -, valamint a labdarúgók miatt is, hogy csak a mérkőzésekre tudjanak koncentrálni, és ne más, oda nem illő eseményekre
.
Kit tartasz a világbajnokság legnagyobb egyéniségének?

Cristiano Ronaldo és Messi neve kívánkozik előre, de elképzelhető az is, hogy nem ők lesznek ezen a világbajnokságon a legkiugróbb teljesítményt nyújtó sztárok, mivel hosszú, fárasztó idényen vannak túl. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy egy afrikai csapat játékosa lesz a befutó.

Milyen futball stílusra van szükség ahhoz, hogy babér teremjen egy csapatnak a messzi, fekete kontinensen?

Mindenképpen a támadó felfogású futballnak lehet eredménye.

Hol és hogy fogod figyelemmel követni az eseményt?

Még két hétig gipszben van a lábam, így az első időszakot biztos a tévé mellől fogom követni, de ahogy közelednek az izgalmas ki-kimérkőzések, akkor elképzelhető, hogy egy baráti társaságban fogom megnézni a mérkőzéseket.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását